Dél-magyarországi töltött paprika recept

Dél-magyarországi töltött paprika
Dél-magyarországi töltött paprika
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez szintén egy olyan recept, amit édesanyámtól tanultam.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sokan sokféleképpen ízesítik még itt a környékünkön is, de én úgy szeretem a legjobban, ha édeskés. Friss kenyérrel mennyei lakoma...

Kenyérrel vagy főtt krumplival tálaljuk. Jó étvágyat! :)

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött paprika paradicsommártással, paradicsomos húsgombóc
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sűrített paradicsomot 1,5-2 l vízzel felöntünk, ételízesítőt, sót, borsot, és cukrot is adunk hozzá, ez még nem lesz a végleges ízesítés, mert sűrítés után lehet csak végleges ízt adni neki. Mindenképpen kóstoljuk meg, mi édesen szeretjük, valaki sósan, ahány ház, annyi szokás.
  2. Amíg felforr, a paprikákat kimagozzuk úgy, hogy szépen egyben maradjanak.
  3. A darált húst összekeverjük a rizzsel, ételízesítővel, kis sóval, borssal, 1 kk őrölt pirospaprikával és a tojással, majd a paprikákba töltjük. Ha marad még töltelék, gombócokat formálunk belőle, és azokat is megfőzzük.
  4. Ha a lé felforrt, beletesszük a paprikákat, és ha van, a gombócokat is, valamint a paradicsomokat cikkekre vágva.
  5. Miután megpuhult a rizs, a töltelékek megfőttek, kivesszük a paradicsomos léből, és félretesszük őket.
  6. Rántást készítünk: 1 ek olajhoz 2 ek lisztet és 1-2 kk pirospaprikát adunk, majd felöntjük 2-3 merőkanál paradicsomos szósszal, alaposan elkeverjük, majd a többi léhez adjuk, ilyenkor utána ízesítünk.
  7. Visszapakoljuk a töltelékeket, és még 5 percig forraljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 59
össznézettség: 154 390
elküldve: 27
receptkönyvben: 820
elkészítve: 92/113
Facebookon megjelent: 1

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erikadelfin
Erikadelfin szo, 2015-03-07 11:14

Amint írtam én akkor föztem ezért nemírtam eredményt :) Èn Dupla adaggal csináltam,de a fele nem maradt meg :) Nagyon finom Volt!!! Nagyon szépen köszönöm a receptet!!!

Erikadelfin
Erikadelfin p, 2015-03-06 10:00

Èn is most csinálom elösször és éppen most fözöm,ezért még végerményt nemírók :)Majd megíróm milyen lett! Közben azért eszegetem a szószt csak azért,hogy milyen az íze :-) Hmmm

Apsalar
Apsalar szo, 2014-06-21 13:18

Kedves Besamel! Nemrégiben ez a recept alapján elkészítettem életem első töltött paprikáját - és nagyon finom lett. Most megcsináltam ismét és megint nagyon finom lett. Köszönöm szépen.

hagrid1
hagrid1 h, 2014-03-31 14:43

Ez a recept a legtutibb!!! Nagyon szépen köszönöm! Csak így készítem. Olyan, mint amikor a nagyim csinálta régen. Pontosan az jutott eszembe, amikor megkostoltam.

Liánka
Liánka p, 2013-11-08 20:51

Zseniális a recept!!! A paradicsom szósz mennyei lett! Nagyon köszönöm!

papp73
papp73 v, 2013-08-11 21:41

Megfőztem, nagyon finom! Köszönöm a receptet! Móni

kicsiszoke
kicsiszoke sze, 2012-10-17 19:01

Hát ez valami mennyei!!!! Igaz még csak belekóstoltam de nagyon finom,alig várom a holnapi ebédet (már lassan este 8 óra). Annyit változtattam csak hogy picivel több mint fél kg volt a darált husi,és 15 dkg rizst használtam hozzá(ezt egy másik receptben láttam,ja és nem sima rizst,hanem az előfőzött zacsisat hogy tuti ne maradjon kemény).Macerásnak gondoltam de egyáltalán nem az!
Köszönöm a remek élményt!

zsuzsa04
zsuzsa04 sze, 2012-10-03 11:22

Szia!
Nekem a rántás mennyiségével van kis gondom, mert evvel a mennyiséggel nagyon híg maradt, csináltam még egy adag rántást és avval kezdett sűrűsödni a paradicsom szósz!
Vagy valamit én nem csináltam jól?
Egyébként finom!

balintmonika
balintmonika k, 2012-07-10 06:19

E recept elkészítésekor sűrített paradicsom helyett házi készítésű paradicsomlevet használtam amibe még a készítésekor vöröshagymát,zellert és paprikát is belefőztem.Mind a 10 ujjunkat megnyaltuk.Csak annyit tennék hozzá,hogy számomra -talán a megszokás miatt- hiányzott mellé a krumplipüré.

zöldárviz
zöldárviz v, 2012-02-26 13:25

Nem tudom máshol hogy készitik,de szerintem is ez az igazi.Én is előbb készitem a rántást és azt engedem fel a paradicsommal,amit én szoktam befőzni.Igy kevésbé macerás,mint utólag berántani.

anta
anta v, 2012-02-26 12:26

Én is hasonlóan készítem. Azért csak hasonlóan, mert én az elején rántást készítek, amit már a paradicsom pürével ( amit előzőleg kicsi vízzel elkevertem ) öntök fel. A többi lépés u.az.
Azt hiszem úgyis a végeredmény a lényeg.

kisseva52
kisseva52 cs, 2012-02-23 08:20

Kedves Besamel!Én dél dunántúli vagyok, így mindig így készítettem a töltött paprikát annyi különbséggel, hogy én nem teszek bele ételízesítőt.Nagyon szeretjük, és én még szoktam hozzá törtkrumplit is csinálni.De hát ahány ház annyi szokás.Üdv Éva

fannilorka
fannilorka sze, 2012-02-22 14:09

Kedves Besamel! Igen szerintem is ez a tökéletes töltött paprika. Üdv. Zsuzsi

373