r
Nosalty Logó

Decsi kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csóti Heni
Decsi kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 4760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    250.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7509.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1344 mg
  • Nátrium
    4674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2002 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1909 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1058 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 4760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejjel felfuttatjuk. A lisztet a többi langyos tejjel, 1 tojással, olvasztott margarinnal, sóval, felfuttatott élesztővel összekeverjük, ha szükséges szórhatunk hozzá még lisztet.
  2. Kalácstésztának dagasztjuk, lefedve hagyjuk kelni duplájára.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán egy-egy darabot késsel vágunk belőle, és rúd alakra sodorjuk, feltekerjük mint egy csigát.
  4. Közepes, kizsírozott tepsibe helyezzük a csigákat szorosan egymás mellé. Bekenjük a tojássárgával a tetejét.
  5. Előmelegített sütőben sütjük nem túl pirosra (tűpróba!). A végefelé sütőpapírral takarjuk el, hogy az alja is megsüljön.
  6. Mártás: pici zsírt felolvasztunk, és belekeverjük a tejfölt, majd ízlés szerint só, borst, és kevergetve felmelegítjük, de nem forróra.
  7. A csigákat beleforgatjuk, vagy rákenjük a mártást. Langyosan is fogyasztható. A mártástól megpuhul a teteje. A nem fogyasztott kalácsot lefedjük, hogy ne száradjon ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6057
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

A férjem családjánál ez már hagyomány, most sütöttem először, nagy sikere volt. Érdemes kipróbálni, nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?