r
Nosalty Logó

Debreceni páros-kolbász

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gazdász
Debreceni páros-kolbász
adag
Előkészítés
perc
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1878 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 22545 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10739.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1703 mg
  • Nátrium
    8477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    2013 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1453 micro
Összesen 1878 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1982 g

Zsír

  • Összesen
    1532.3 g
  • Telített zsírsav
    535 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    895 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    250 g
  • Koleszterin
    6658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128870.8 g
  • Cink
    208 mg
  • Szelén
    2477 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    123 mg
  • Magnézium
    2459 mg
  • Foszfor
    20440 mg
  • Nátrium
    101723 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    7329 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2444 micro
  • B6 vitamin:
    67 mg
  • B12 Vitamin:
    126 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1470 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    36 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    570 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    5658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    540 micro
  • β-karotin
    24155 micro
  • β-crypt
    5584 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    17431 micro
Összesen 22545 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A jól lehűtött sovány sertéshúst és a szalonnát késsel 6-8 mm-es darabokra VÁGJUK! (Hagyományosan teknőbe tették, és két, kézbe fogott késsel metélték.) Esetleg nagy lyukú darálón daráljuk, de a szalonnát ekkor is érdemesebb vágni.
  2. A marhahúst 2-3-szor pépesre daráljuk.
  3. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük.
  4. A húst, a szalonnát, a fűszereket a hozzáadott vízzel alaposan összedolgozzuk. Ha nem füstöljük, adhatunk hozzá folyékony füstöt, és ebben az esetben több paprikát (a sok paprika füstöléskor megkeseredhet).
  5. A vékonybélbe betöltött kolbászt 11 cm-es darabokra pározzuk, egy napig hűvös helyen szikkasztjuk.
  6. Lehetőség szerint füstöljük, majd ezt követően igény szerint sütjük, vagy főzzük!
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 21591
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gazdász 1 recept

A 2017-es Debreczeni ZAMAT street&classic food Fesztiválon indultunk ezzel a recepttel az I. Debreczeni Páros-kolbász-töltő Versenyen. Irodalmi források alapján összeállított "fúziós" recept. A Debreczeni páros-kolbásznak nincs szabadalmaztatott receptje. Ez egy kísérlet egy egykori (több mint 100 éves) hagyomány megidézésére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek