Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Debreceni csülök velesült bugonyával

Debreceni csülök velesült bugonyával
Debreceni csülök velesült bugonyával
210 perc / előkészület: 30 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csülök, a megunhatatlan!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Savanyúsággal tálalom. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéscsülköt megtisztítjuk, majd  kicsontozzuk. A húst belülről sóval és őrölt borssal megszórjuk, majd pár órát állni hagyjuk.
  2. A füstölt kolbászra rátekerjük a felszeletelt sajtot, beletesszük a csülökcsont helyére, és összevarrjuk.
  3. Teflonserpenyőben, felforrósított  zsírban a csülök bőrét (minden oldalán) hirtelen átsütjük.
  4. Áttesszük egy tepsibe, kb. 3 dl vizet öntünk alá, és fűszerezzük (egész bors, babérlevél, kömény, fokhagyma, karikára vágott vöröshagyma), ekkor tesszük bele a zsírt is, amiben a csülköt sütöttük.
  5. Alufóliával lefedve, sütőben, 2- 2,5 órán át pároljuk. A párolás után a fóliát levéve, hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát, készre sütjük, miközben többször locsoljuk a zsírjával. Ha a bőrke ropogós, tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x24x7 cm
  • költség: 2050 Ft
  • elkészítettem: 82 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 497
elküldve: 3
receptkönyvben: 132
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos-sajtos sült csülök burgonyával, tepsiben sült csülök

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1009
sertéscsülök 1.5 kg
kolbász 15 dkg
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
köménymag 1 csipet
mangalica zsír 2 ek
burgonya 1 kg
víz 3 dl