r
Nosalty Logó

Datolyás-gesztenyés csirkemáj

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Datolyás-gesztenyés csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 637 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2547 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4124 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 637 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    174.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6475.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    3367 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16549 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3005 micro
  • Kolin:
    1171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16494 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 2547 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1556 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    19 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a csirkemájat, miután lecsöpögött és száraz, kicsit szétszedegetjük, hogy ne legyenek olyan nagy darabok, simán kézzel. Megszórjuk majorannával és szerecsendióval, jól elkavarjuk (én nem rakok hozzá sót, mert a bacon amúgy is sós, de aki szeretne, az rakjon hozzá).
  2. Leterítjük a bacont (én kettőt-hármat szoktam egymás mellé letenni, attól függően, mekkora darabokban hagytam a májat), és a máj mellé rakunk egy-két datolyát vagy gesztenyét, és szépen feltekerjük.
  3. Jénaiba beletesszük őket szépen egymás mellé. Rácsurgatunk két kanál mézet a tetejére, hogy a sós-édes ízek jól összeérjenek.
  4. Ha már az összes májat feltekertük, és lecsurgattuk mézzel, lefedjük alufóliával, és hagyjuk sülni. Kb. 15-20 perc, utána leszedjük az alufóliát, és ha szép ropogós a bacon, akkor kivesszük és hagyjuk hűlni. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1931
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 21.

Ajánló

Bárkinek, aki szereti az édes és sós ízeket, aki a májat... mi nagyon szeretjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már untam a sima baconös csirkemájat, karácsonyra szerettem volna valami újat, valami finomat :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?