Darázsfészek Kattika konyhájából recept

Darázsfészek Kattika konyhájából
Darázsfészek Kattika konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem ezt az én nagymamám tudja a legfinomabban elkészíteni, úgy, ahogy senki más!:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához: 

  • 50 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • pici só
  • 5 dkg élesztő kevés tejben feloldva

A krémhez: 

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 tasak vaníliás cukor

Kenegetéshez: 

  • 4-5 ek tej
  • 3 ek cukor

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatitkok: nagyi receptjei
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vaníliás csiga, édes kelt csiga, krémes csiga

elkészítés


  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és meleg helyen, letakarva jó sokat kelni hagyjuk, legkevesebb egy órát, de mamám szerint a legjobb, ha ott felejtjük még több időre.

  2. Kinyújtjuk téglalap alakúra.

  3. A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük és megkenjük vele a kinyújtott tésztát.

  4. A téglalap alak két keskenyebb végét egymással szembe szorosan feltekerjük, majd amikor találkoznak, elválasztjuk őket.

  5. Kb. 3 ujjnyi vastag szeleteket vágunk a rudakból, és felállítva egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és még itt hagyjuk kelni, ismét ott felejtjük :)

  6. Mikor félig megsült, 4-5 ek tejet 3 ek cukorral felforrósítunk, és ezzel végigkenjük a tésztákat ecset segítségével, amelyiket kevésbé kenjük meg, kevésbé lesz rajta karamell (mint a bal oldali). Ezt akár még megismételhetjük.


  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 857
elküldve: 2
receptkönyben: 235
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

Hozzászólások (2)

bobari
bobarics, 2013-10-24 11:36

Hallo!
Keresem a következö:hany dl tejet(vizet) felejtettel ki a tesztabol?
Bocsi. Üdv :bobari

kozibubi
kozibubiszo, 2013-03-02 22:33

Kedves Kata!
Nagyon guszta a sütid! Szerintem ez a legeredetibb darázsfészek recept. Én is ezt használom és én is a nagymamámtól örököltem :) Hiába, a nagymamáknál senki nem süt finomabban! Üdv! Brigi

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!