Darázsfészek Kattika konyhájából recept

1 adag
500
kcal
Darázsfészek Kattika konyhájából
Darázsfészek Kattika konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem ezt az én nagymamám tudja a legfinomabban elkészíteni, úgy, ahogy senki más!:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A kenegetéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
konyhatitkok: nagyi receptjei
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vaníliás csiga, édes kelt csiga, krémes csiga
Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és meleg helyen, letakarva jó sokat kelni hagyjuk, legkevesebb egy órát, de mamám szerint a legjobb, ha ott felejtjük még több időre.

  2. Kinyújtjuk téglalap alakúra.

  3. A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük és megkenjük vele a kinyújtott tésztát.

  4. A téglalap alak két keskenyebb végét egymással szembe szorosan feltekerjük, majd amikor találkoznak, elválasztjuk őket.

  5. Kb. 3 ujjnyi vastag szeleteket vágunk a rudakból, és felállítva egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és még itt hagyjuk kelni, ismét ott felejtjük :)

  6. Mikor félig megsült, 4-5 ek tejet 3 ek cukorral felforrósítunk, és ezzel végigkenjük a tésztákat ecset segítségével, amelyiket kevésbé kenjük meg, kevésbé lesz rajta karamell (mint a bal oldali). Ezt akár még megismételhetjük.


 

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 067
elküldve: 2
receptkönyben: 236
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

Hozzászólások (2)

bobari
bobarics, 2013-10-24 11:36

Hallo!
Keresem a következö:hany dl tejet(vizet) felejtettel ki a tesztabol?
Bocsi. Üdv :bobari

kozibubi
kozibubiszo, 2013-03-02 22:33

Kedves Kata!
Nagyon guszta a sütid! Szerintem ez a legeredetibb darázsfészek recept. Én is ezt használom és én is a nagymamámtól örököltem :) Hiába, a nagymamáknál senki nem süt finomabban! Üdv! Brigi

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Nem sok látványosabb dekorációt lehet elkészíteni körülbelül 5 másodperc alatt, mint a habverős mécsestartó. Megmutatjuk, hogyan!
500