r
Nosalty Logó

Daramorzsa ahogy Ágica készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágica-92
Daramorzsa ahogy Ágica készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2628 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2093.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.4 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 2628 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A citrom héját lereszeljük. A tojássárgáját nagyméretű habüstben a vajjal és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát, a citromhéjat, a búzadarát és a tejet.
  2. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, majd a kemény habot is óvatosan a masszához keverjük.
  3. Megfelelő méretű magas tepsiben zsírt hevítünk. Beleöntjük az összekevert anyagokat, és közép meleg sütőbe helyezzük. A készítményt lapátkanállal gyakran kevergetjük, hogy jól összekeveredjenek a pirult nyers részek.
  4. Ha a daramorzsa elkészült, állománya teljesen morzsalékos lesz. Tálalásig melegen tartjuk.
  5. Baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 72473
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ágica-92 47 recept

Ő is egy vizsgatételem:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek