Darált rántott hús recept

Darált rántott hús
Darált rántott hús
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyankor szoktam készíteni, amikor nem fiatal a hús, és mégis rántott húst kíván a család. A palacsintatészta a tojás spórlást szolgálja, így 1 tojással az egész húst lehet panírozni.

hozzávalók / 4 adag

  • 60 dkg sertés- vagy marhahús
  • 2 tojássárgája
  • 1-2 ek olaj
  • 5-10 dkg reszelt sajt
  • só, bors (fűszer ízlés szerint)

Panírhoz:

  • 1 tojás
  • 4 púpozott ek liszt
  • annyi víz, hogy híg palacsinta tésztát kapjunk
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 ek liszt
  • prézli
  • olaj a sütéshez

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott szelet darált húsból, darált húsos rántott hús, rántott darált hús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megdaráljuk, belekavarjuk a tojások sárgáját, a reszelt sajtot és a fűszereket. Ha sovány hússal dolgozunk, hozzáadjuk az olajat is.
  2. Amíg a panírt elkészítjük, a húst hűtőben pihentetjük. Az egész tojást elkavarjuk a liszttel és annyi vízzel, hogy híg palacsintatésztát kapjunk, ezt is fűszerezzük ízlés szerint, és 10-15 percet pihentetjük, majd beleszórjuk a reszelt sajtot.
  3. Halmozott ek-nyi húst szaggatunk ki, tenyerünkben szétlapítjuk, lisztbe, palacsintatésztába, majd prézlibe forgatjuk. Nem bő olajban, fedő alatt, mind a két oldalát megsütjük. A végén 1-2 percet hagyjuk fedő nélkül.
  4. Bármilyen hozzáillő körettel és salátával tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 33 187
elküldve: 9
receptkönyvben: 349
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: 2

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
215 recept

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csné marika
csné marika szo, 2015-06-06 09:39

Tegnap elkészítettem ezt a "rántott húst". Nem tettem a húsba tojást és így is tökéletes volt. Ja és én hagyományosan paníroztam. Nagyon ízlett a családnak.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi v, 2015-06-07 07:44

Ha sertéshússal dolgozol, nem szükséges a tojás és az olaj, csak a sovány marhahúsnál. Örülök, hogy ízlett a családnak:)

balintmonika
balintmonika v, 2014-09-14 17:55

A mai ebédet a fent leírtak szerint készítettem el-azzal a szépséghibával,hogy csirkehúst használtam.Egy egész kiló húst vettem,úgyhogy holnapra is maradt a fasirtból.A rántott husit krumplipürével tálaltam,de elfért volna mellé a kompót is.Majd máskor,de holnapra gyuvecsot álmodtam mellé.

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa h, 2013-10-07 09:29

Kedves Piroska!
Mint a legtöbb vadász én is szeretek sütni-főzni, no meg enni is. Meg is látszik rajta... főúri alkatom lett: leülök olyan vagyok mint egy Császárkörte.
Kapóra jött a recepted, lőttem egy randa nagy vaddisznót, nem egy mai gyerek, azon törtem a fejem mi is legyen belőle. Kapóra jött a recepted, a hétvégén jönnek haza a lányomék Ausztriából (ott dolgoznak) ez lesz az egyik menü!
Hobbiszakács üdvözlettel: Bandipapa

csikipi
Csiki Piroska / csikipi h, 2013-10-07 17:10

Kedves Bandipapa!
Örülök, hogy ötletet szolgáltattam a vaddisznóhoz. Az csak természetes, hogy egy vadász szeret sütni-főzni és elfogyasztani a csodálatos alkotást. Kívánok jó étvágyat és kellemes időtöltést a családoddal!
Üdvözlettel: Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka v, 2013-07-21 07:39

Oh, Kedves Piroska! En is csak amulok ezen az otletes daralt rantotthuson. Csatlakozom Szandokanhoz, tenyleg az erdelyi receptek nagyon otletesek es finomak. Hamarosan elkeszitem en is, koszonom szepen! Puszi, Veronika

csikipi
Csiki Piroska / csikipi v, 2013-07-21 07:50

Kedves Veronika!
Neked is köszönöm a kedvességedet. Mostanában hiányoznak az ötletes receptjeid. Remélem csak szünetelsz és nincs semmi baj. Kívánok szép vasárnapot! Puszi: Piroska

szandokan
szandokan v, 2013-07-21 07:17

Szia Piroska!

Ez megint valami KIRÁLY :::))) csak azt tudnám,hogy honnan jutnak ilyen csavaros dolgok az eszedbe?????????? Bár ti erdélyi lányok tényleg tudtok!!!!!!!! Csatlakozom Kosziderhez ha megnyilik a CSIKIPI főzőiskola én is ott leszek!!!! Köszi a klassz receptet! Puszi: Szandokán

csikipi
Csiki Piroska / csikipi v, 2013-07-21 07:45

Szia Szandokán!
Jó is lenne egy főzőiskola, ahol élőben tudnánk átadni tapasztalatainkat egymásnak. Köszönöm, hogy hozzászólásaiddal mindig széppé teszed a napomat, innen tudom, hogy nem dolgoztam hiába. Puszi: Piroska

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 szo, 2013-07-20 07:49

Szia Piroska!
Igen,már kacérkodtam a darált csirkemell-el is,mentve van,kipróbálásra vár mind a kettő :)
További szép napot, üdv:Ági

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 szo, 2013-07-20 06:06

Kedves Piroska!
Nagyon tetszik a recepted.Várakozik a fagyasztóban ilyen nem "fiatal" húsi,pontosan karaj. Gondolom abból is meg lehet csinálni.
Üdv:Ági

csikipi
Csiki Piroska / csikipi szo, 2013-07-20 06:24

Kedves Ági!
Biztosan abból is el lehet készíteni, én már mindenféle húsból készítettem, ami más egyébre öregecske.
Ajánlom figyelmedbe a "Darált csirkemell rudakat "a receptjeim közül, azt is hasonlóan készítem. Az unokáim így megeszik a különben kissé száraz csirkemellet. Üdvözlettel: Piroska

witch
witch / witch szo, 2013-07-20 01:12

Kedves Piroska!
Csatlakozom Kosziderhez, Toled mindig lehet valami ujat tanulni.
Milyen jo, hogy kitalaltak az internetet meg a NoSalty-t es tanulhatunk!
Szep hetveget kivanok!
udv:witch

csikipi
Csiki Piroska / csikipi szo, 2013-07-20 05:57

Köszönöm szépen kedves Witch. Valóban nagyszerű dolog a NoSalty. Rengeteg új ötletet kapunk és megismerkedhetünk más vidékek gasztronómiájával. Üdvözlettel: Piroska

Dzseffi
Dzseffi p, 2013-07-19 17:53

Nagymamám szokta így készíteni a rántotthusit. Azzal a különbséggel, hogy mikor megsütötte őket, visszarakja egy edényben az összeset, önt rá egy kis vizet és fedő alatt megpárolja őket.
Isteni :)

Koszider
koszider / Koszider p, 2013-07-19 16:49

Kedves Piroska!
Mindig elgyönyörködöm a receptjeiden: egyrészt süt belőlük, hogy nagyon szakavatott, rutinos kéz készítette, másrészt olyan praktikákat találok nálad, amiken csak a tátom a számat. Ez a hús is micsoda bravúros ötlet, a spórolós bundázással, a darált hús előkészítésével. Nem keresel kuktát? Én borzasztó szívesen elmennék hozzád okulni!
Üdvözlettel: Koszider

csikipi
Csiki Piroska / csikipi p, 2013-07-19 18:09

Kedves Koszider!
Köszönöm a kedves szavaidat, nagyon jól esik. Nem kell Te nálam kuktáskodj, hiszen nagyszerű receptjeid vannak, hogy csak a gyönyörű fonott kalácsodat , meg a tejfölös karfiolodat említsem, de társként szívesen fogadlak, volna mit tanuljak én is tőled. Szeretettel üdvözöllek: Piroska