Darált hússal töltött padllizsán recept

Darált hússal töltött padllizsán
Darált hússal töltött padllizsán
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a töltött sült zöldségeket. Volt itthon egy kis darált hús, amiből szerettem volna valami mást kihozni, mint a fasírt, vagy bármi rakott dolgot. Nagyon szeretem a cukkinit, de a padlizsánok gyönyörűek voltak a boltban, így gondoltam, kipróbálok valami újat, és összedobok valamit belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én ezt magában fogyasztottam, de rizzsel, zöldséges krumplival is tálalható. Gyorsan elkészíthető, könnyű, akár vacsorára is elkészülhet.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos töltött padlizsán, darált húsos töltött padlizsán, padlizsán hússal és sajttal töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, és az olívaolajban kicsit megpirítjuk.
  2. Közben a répákat megpucoljuk, és vékony darabokra vágjuk vagy reszeljük. Ez pont annyi idő, míg megpirul a hagyma, így már hozzá is rakhatjuk a répát.
  3. Egy párszor megkeverjük, és a darált hús is mehet bele. Ízlés szerint fűszerezünk, fokhagyma, petrezselyem, só, bors, majoránna, kakukkfű, őrölt kömény.
  4. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, levágjuk a két végét, félbevágjuk, és kiszedjük a belsejét. (Én ezt nem tettem bele a töltelékbe, de aki úgy gondolja, hozzá is rakhatja.) Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  5. A húst miután megpirult, levesszük a gázról, hozzáborítjuk a tejfölt, és a sajtnak egy részét is hozzáreszeljük, így összekeverjük.
  6. A padlizsánt megsózzuk, és belelapátoljuk a tölteléket. A maradék sajttal megszórjuk a tetejét, és mehet a sütőbe. 20-25 percig sütjük, míg a sajt megbarnul picit, késsel ellenőrizhetjük a padlizsánt is. Akkor jó, ha már teljesen puha.
  7. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 106
össznézettség: 60 695
elküldve: 17
receptkönyvben: 217
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Tori

Mióta szakács: 2014.04.04.
2 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bea226
Bea226 v, 2017-09-24 09:16

Nagyon nagyon finom lett és nagyon egyszerű. Én már biztos, hogy mindig eszerint a recept szerint fogom készíteni:) Köszönöm! (Én még bulgurt készítettem mellé, bár tudom, hogy köret nélkül is tökéletes).

522