Darált hússal rakott besameles-káposztás burgonya recept

Darált hússal rakott besameles-káposztás burgonya
Darált hússal rakott besameles-káposztás burgonya
130 perc / előkészület: 50 perc főzés: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom krémes egytálétel hideg téli napokra. Mielőtt betennénk a sütőbe megszórhatjuk reszelt sajttal is.

hozzávalók / 2 adag

  • 350 g burgonya
  • 0.5 teáskanál köménymag
  • 300 g káposzta
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 200 g darált sertéshús
  • 0.5 közepes db vöröshagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 100 ml marha alaplé
  • 1 ek vaj
  • 30 g kolozsvári szalonna
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 220 ml tej
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • chilipehely ízlés szerint
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplis egytálétel káposztával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben a köménymaggal kb. 25-30 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni, majd meghámozzuk, és 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A káposztát négybe vágjuk, torzsáját kivágjuk, falatnyi darabokra vágjuk. Fövő sós vízben kb. 2 percig főzzük, majd hideg vízbe szedjük, és szűrőben hagyjuk szűrődni.
  3. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, a darált húst a hagymával megpirítjuk benne, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, 1 percig tovább pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Közepes hőmérsékleten kb. 10-15 perc alatt sűrű mártásszerűre főzzük. Sóval, borssal és chilipehellyel ízesítjük.
  4. A vajat egy edényben felhevítjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott szalonnát, pár percig pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, és világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, felfőzzük, sóval, borssal és kevés őrölt köménnyel ízesítjük. Közben meg-megkevergetve kb. 15 percig főzzük. A besamelmártáshoz keverjük a burgonyát és a káposztát.
  5. Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk. A besamelmártásos-káposztás burgonyát és a darálthúsos-mártást a formába rétegezzük, a felső réteg káposztás-burgonyás keverék legyen.
  6. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45-50 percig sütjük, kivesszük, 10 percet hagyjuk állni, majd tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 966
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1879 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

681