r
Nosalty Logó

Darált húsos-zöldséges vagdalt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Darált húsos-zöldséges vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap

Töltelékhez

Összesen 582 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap

Töltelékhez

Összesen 3485 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alap

Töltelékhez

Összesen 152 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    850 micro
  • β-karotin
    2595 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2787 micro
Összesen 582 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    268 g

Zsír

  • Összesen
    198.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8662.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1152 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    3205 mg
  • Nátrium
    3555 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1448.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    1200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    5101 micro
  • β-karotin
    15569 micro
  • β-crypt
    261 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    16722 micro
Összesen 3485 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    226 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Alap

Töltelékhez

Elkészítés

Alap

  1. A hozzávalókat egy tálba tesszük, jól összedolgozzuk, a pritaminpaprikás parizert belemorzsoljuk, ezzel együtt átgyúrjuk, majd félretesszük.
  2. Közben a tölteléknek való cukorborsót, a megtisztított, felkarikázott sárgarépát enyhén sós vízben puhára főzzük.
  3. Leszűrjük és egy tálba öntjük, a hozzávalókkal együtt jól összedolgozzuk, majd félretesszük.
  4. Egy tepsit kizsírozunk, és a darált húsos masszánk 3/4 részét a tepsibe egyenletesen belesimítjuk, erre egyenletesen elosztjuk a tölteléket is.
  5. Végül a maradék darált húsos masszával befedjük, és előmelegített sütőben 45 perc alatt, egyszeri fordítással szép pirosra sütjük.
  6. Bármilyen savanyúval és körettel tálalhatjuk. (Én főtt, kissé olajban pirított krumplival tálaltam.)
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6138
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Darált húsos-zöldséges vagdalt
Gabimami58 139 recept

Már a fasírozottat mindenki ismeri, de én kissé változtattam rajta, még a tavaly eltett zöldségeimből készítve.

Hozzávalók

Alap

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek