r
Nosalty Logó

Darált húsos rakott tészta Anetth-től

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anetth
Darált húsos rakott tészta Anetth-től
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a húshoz

az öntethez

Összesen 580 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a húshoz

az öntethez

Összesen 3476 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a húshoz

az öntethez

Összesen 184 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 580 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4587.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    458 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2405 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    919.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1310 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1203 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 3476 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    272 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

a húshoz

az öntethez

Elkészítés

a húshoz

  1. A darált húst a felkockázott hagymán megpirítjuk.
  2. A paradicsom bőrét lehúzzuk, és az apróra vágott paprikával a húsra tesszük.
  3. Besamelt készítünk: a margarint felolvasztjuk, a lisztet rászórjuk, összepirítjuk, és langyos tejjel felöntjük.
  4. A tojások sárgáját habosra verjük, belekeverjük a már kissé meghűlt besamelt és a tejfölt (elhagyható), a fehérjét kemény habbá verjük, és az egészet összekeverjük. (Tehetünk bele kis borsot, sót.)
  5. A tésztát összeforgatjuk a hússal, leöntjük a mártással, kissé összekeverjük, és mehet egy jénaiban a sütőbe! Ha van otthon sajt, azt is lehet rá reszelni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28x28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 91266
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom a húsos dolgokért van oda, én a tésztákért. Ez egy kis kompromisszum.:) Ugyanezt a receptet szoktam húsvét után elkészíteni, amikor az a rengeteg sonka nem fogy el, csak akkor apróra darálom a főtt-füstölt sonkát.

Hozzávalók

a húshoz

az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!