r
Nosalty Logó

Darált disznóhúsos clanger

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Darált disznóhúsos clanger
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Sós töltelék

Édes töltelék

Összeállítás

Összesen 514 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Sós töltelék

Édes töltelék

Összeállítás

Összesen 3081 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Sós töltelék

Édes töltelék

Összeállítás

Összesen 170 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    428 micro
  • β-karotin
    1295 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 514 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    138.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7668.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1822 mg
  • Nátrium
    4738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.9 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1054.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    2570 micro
  • β-karotin
    7769 micro
  • β-crypt
    851 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 3081 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Sós töltelék

Édes töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A sós töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és lefedve olajban üvegesre pirítjuk. Belekeverjük a darált disznóhúst és zsályát.
  2. Közben apróra vágjuk a paprikát és az almát. A disznóhúshoz adjuk a gyömbérporral együtt. Sóval és borssal ízesítjük.
  3. Ha megpuhult, letakarva félretesszük.

Sós töltelék

  1. Az édes töltelékhez apróra vágjuk az almát, és a kifacsart mandarinlével leöntjük.
  2. Feldaraboljuk a datolyát, és az egészben hagyott tőzegáfonyával együtt az almához keverjük.
  3. Lefedve félretesszük.

Édes töltelék

  1. A sütőt 220 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A tésztához a lisztet, sütőport, sót, hájat és vajat összemorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojást, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
  4. Lisztezett nyújtódeszkán fél centiméter vastagra nyújtjuk.
  5. Kb. 15cmx10cm nagyságú téglalap alakú darabokra vágjuk, 12 lesz belőle.

Összeállítás

  1. A kissé felvert tojással megkenjük a tészta széleit 2 cm szélesen.
  2. A disznóhúsos tölteléket elosztjuk a tészták egyik felén.
  3. A másik felére az almás tölteléket halmozzuk.
  4. A széleit összenyomkodjuk. Nem fog előszörre ragadni, de legyünk türelmesek, meggyőzhetjük.
  5. Gáztepsire helyezzük, és a megmaradt tojással lekenjük. 20 percig 220 Celisus fokon, majd további 25 percig 190 Celsius fokon aranybarnára sütjük. Hidegen és melegen is ízletes.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1999
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 25.

Ajánló

A töltelékek nem keverednek össze, és a disznóhús nagyon finom az almával. Kirándulásra, partikra finom, töltött kifli, különleges változataként. Légmentes dobozban tárolva 3-4 napig eláll, nyáron a hűtőben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Clanger egy nemrég újra felfedezett, angol péksütemény. Bedfordshire megyéből származik. Egyik végében sós, másikban édes töltelékkel. A disznóhús jól összeillik az édes ízekkel.

Hozzávalók

Tészta

Sós töltelék

Édes töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek