Daragaluska húsleveshez recept

Daragaluska húsleveshez
Daragaluska húsleveshez
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a itt olvastam. Azelőtt is csináltam daragaluskát, de nem szoktam tenni bele szódabikarbónát. De így nagyon finom, olyan habkönnyű.

hozzávalók / 4 adag

  • 3 tojás
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 csepp étolaj
  • búzadara (amennyit felvesz)
  • petrezselyemzöld, apróra metélve

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

grízgombóc húsleveshez, szódabikarbónás daragombóc, szódás grízgaluska
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat villával habosra felverjuk, majd a sót, szódabikarbónát, petrezselyemzöldet, olajat belekeverjük, és annyi búzadarát adagolunk hozzá, hogy ne legyen se lágy, se kemény.
  2. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, puhára főzzük, majd leszűrjük.
  3. Tálra szedjük, húsleveshez kínáljuk (vagy bármilyen más leveshez is megfelel).

statisztika

beküldve:
nézettség: 35 106
elküldve: 3
receptkönyben: 279
elkészítve: 5/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

Hozzászólások (12)

Erzsómama
Erzsómamah, 2011-01-31 22:10

Szia! Biztos finom, még nem próbáltam ki, de a hétem megpróbálom :):):)

Amit én szoktam csinálni az a következő: 6 evőkanál griz, 1 ek liszt,pici só,
3 ek olaj, és 1 db tojás az egészet összekevem 15 percet pihentetem,majd
forró vizbe szaggatom, 10-15 percet főzöm, elzárom és befedem 10 perc mulva ebédkész :)T

További jó főzést-sütést mindenkinek!! :)

ZsuzsikaDrága
ZsuzsikaDrágak, 2010-12-28 23:11

Szia fini lett, bár nagyon paráztam ettől, hogy "annyit adagolj belőle amennyit felvesz" de klassz és fincsi volt, igazi könnyű cucc a sok nehéz kaja után ... az egész család, anyukám hugomék is megdícsérték a gyerekeim pedig 3 napon keresztül ezt kérték ebédre :)

ejiku
ejikusze, 2010-12-29 17:12

Szia ZsuzsikaDrága!
Örülök hogy mindenkinek ízlett.Maria

HNikikee
HNikikeecs, 2010-12-02 15:02

Kedves Mária!Nagyon guszta ez a galuska.Karácsonykor ki is fogom próbálni,bár nálunk eddig csak a lúdgége tészta volt a menő.Érdekelne,hogy szerinted le lehetne -e fagyasztani a maradékot,mert általában én mindenből többet készítek egyszerre.Mert gondolom én,ha kifőtt,akkor tálcára tenném be a fagyasztóba,utána amikor kellőképpen megfagy,szét lehetne zacskókba pakolni kisebb adagokban.Nem?Várom válaszod!

ejiku
ejikucs, 2010-12-02 20:10

Szia HNikikee!
Megkell próbálni.Én még nem fagyasztottam le.De szerintem nem lesz vele semmi probléma amikor újra szeretnéd felhasználni.Sok sikert.Maria

Benyó papa
Benyó papak, 2010-10-26 12:54

Én a tojás fehérjét kemény habbá verem, és még lágyabb lesz a gombóc, de így is nagyon finom!

ejiku
ejikuk, 2010-10-26 12:58

Szia!
Jó ötlet,kipróbállom.Köszi az ötletet.Maria

Legfrissebb cikkek

8 vacsoraötlet maradék csirkéből
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
Vasárnap csirkét sütöttem a családnak, és sajnos nem fogyott el maradéktalanul. Gondolom ismerős a történet, ezért megosztok veletek egy két maradékmentő ötletet.
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Ha azt mondjuk, avokádó, mi jut eszedbe először? Persze, hogy a guacamole! A fűszeres, sós mártogatós. Itt az ideje, hogy felfedezd az avokádó édes oldalát is! (x)