Daragaluska húsleveshez recept

Kalória?
Daragaluska húsleveshez
Daragaluska húsleveshez
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a itt olvastam. Azelőtt is csináltam daragaluskát, de nem szoktam tenni bele szódabikarbónát. De így nagyon finom, olyan habkönnyű.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

grízgombóc húsleveshez, szódabikarbónás daragombóc, szódás grízgaluska
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat villával habosra felverjuk, majd a sót, szódabikarbónát, petrezselyemzöldet, olajat belekeverjük, és annyi búzadarát adagolunk hozzá, hogy ne legyen se lágy, se kemény.
  2. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, puhára főzzük, majd leszűrjük.
  3. Tálra szedjük, húsleveshez kínáljuk (vagy bármilyen más leveshez is megfelel).

statisztika

beküldve:
nézettség: 37 631
elküldve: 3
receptkönyben: 288
elkészítve: 6/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

Hozzászólások (13)

Boróka és Dani
Boróka és Dani cs, 2014-10-23 17:01

Megcsináltam a gyerekeknek, és isteni lett. Kicsit tovább kellett főzni, mint gondoltam volna.

Erzsómama
Erzsómama h, 2011-01-31 22:10

Szia! Biztos finom, még nem próbáltam ki, de a hétem megpróbálom :):):)

Amit én szoktam csinálni az a következő: 6 evőkanál griz, 1 ek liszt,pici só,
3 ek olaj, és 1 db tojás az egészet összekevem 15 percet pihentetem,majd
forró vizbe szaggatom, 10-15 percet főzöm, elzárom és befedem 10 perc mulva ebédkész :)T

További jó főzést-sütést mindenkinek!! :)

ZsuzsikaDrága
ZsuzsikaDrága / ZsuzsikaDrága k, 2010-12-28 23:11

Szia fini lett, bár nagyon paráztam ettől, hogy "annyit adagolj belőle amennyit felvesz" de klassz és fincsi volt, igazi könnyű cucc a sok nehéz kaja után ... az egész család, anyukám hugomék is megdícsérték a gyerekeim pedig 3 napon keresztül ezt kérték ebédre :)

HNikikee
HNikikee / HNikikee cs, 2010-12-02 15:02

Kedves Mária!Nagyon guszta ez a galuska.Karácsonykor ki is fogom próbálni,bár nálunk eddig csak a lúdgége tészta volt a menő.Érdekelne,hogy szerinted le lehetne -e fagyasztani a maradékot,mert általában én mindenből többet készítek egyszerre.Mert gondolom én,ha kifőtt,akkor tálcára tenném be a fagyasztóba,utána amikor kellőképpen megfagy,szét lehetne zacskókba pakolni kisebb adagokban.Nem?Várom válaszod!

ejiku
Maria. / ejiku cs, 2010-12-02 20:10

Szia HNikikee!
Megkell próbálni.Én még nem fagyasztottam le.De szerintem nem lesz vele semmi probléma amikor újra szeretnéd felhasználni.Sok sikert.Maria

197