Daragaluska húsleveshez recept

Daragaluska húsleveshez
Daragaluska húsleveshez
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a itt olvastam. Azelőtt is csináltam daragaluskát, de nem szoktam tenni bele szódabikarbónát. De így nagyon finom, olyan habkönnyű.

hozzávalók / 4 adag

  • 3 tojás
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 csepp étolaj
  • búzadara (amennyit felvesz)
  • petrezselyemzöld, apróra metélve

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vega
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

grízgombóc húsleveshez, szódabikarbónás daragombóc, szódás grízgaluska

elkészítés

  1. A tojásokat villával habosra felverjuk, majd a sót, szódabikarbónát, petrezselyemzöldet, olajat belekeverjük, és annyi búzadarát adagolunk hozzá, hogy ne legyen se lágy, se kemény.
  2. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, puhára főzzük, majd leszűrjük.
  3. Tálra szedjük, húsleveshez kínáljuk (vagy bármilyen más leveshez is megfelel).

statisztika

beküldve:
nézettség: 32 827
elküldve: 2
receptkönyben: 270
elkészítve: 2/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
189 recept

Hozzászólások (12)

Erzsómama
Erzsómamah, 2011-01-31 22:10

Szia! Biztos finom, még nem próbáltam ki, de a hétem megpróbálom :):):)

Amit én szoktam csinálni az a következő: 6 evőkanál griz, 1 ek liszt,pici só,
3 ek olaj, és 1 db tojás az egészet összekevem 15 percet pihentetem,majd
forró vizbe szaggatom, 10-15 percet főzöm, elzárom és befedem 10 perc mulva ebédkész :)T

További jó főzést-sütést mindenkinek!! :)

ZsuzsikaDrága
ZsuzsikaDrágak, 2010-12-28 23:11

Szia fini lett, bár nagyon paráztam ettől, hogy "annyit adagolj belőle amennyit felvesz" de klassz és fincsi volt, igazi könnyű cucc a sok nehéz kaja után ... az egész család, anyukám hugomék is megdícsérték a gyerekeim pedig 3 napon keresztül ezt kérték ebédre :)

ejiku
ejikusze, 2010-12-29 17:12

Szia ZsuzsikaDrága!
Örülök hogy mindenkinek ízlett.Maria

HNikikee
HNikikeecs, 2010-12-02 15:02

Kedves Mária!Nagyon guszta ez a galuska.Karácsonykor ki is fogom próbálni,bár nálunk eddig csak a lúdgége tészta volt a menő.Érdekelne,hogy szerinted le lehetne -e fagyasztani a maradékot,mert általában én mindenből többet készítek egyszerre.Mert gondolom én,ha kifőtt,akkor tálcára tenném be a fagyasztóba,utána amikor kellőképpen megfagy,szét lehetne zacskókba pakolni kisebb adagokban.Nem?Várom válaszod!

ejiku
ejikucs, 2010-12-02 20:10

Szia HNikikee!
Megkell próbálni.Én még nem fagyasztottam le.De szerintem nem lesz vele semmi probléma amikor újra szeretnéd felhasználni.Sok sikert.Maria

Benyó papa
Benyó papak, 2010-10-26 12:54

Én a tojás fehérjét kemény habbá verem, és még lágyabb lesz a gombóc, de így is nagyon finom!

ejiku
ejikuk, 2010-10-26 12:58

Szia!
Jó ötlet,kipróbállom.Köszi az ötletet.Maria

Legfrissebb cikkek

Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
Dekoratív húsvéti finomságok
Dekoratív húsvéti finomságok
Kevés időráfordítással pillanatok alatt húsvéti dekorációt varázsolhatunk a legegyszerűbb kekszből is. Hogy hogyan? Megmutatjuk!
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!
Tészta: olcsó, gyors és vega!
Tészta: olcsó, gyors és vega!
A tésztaételek felérnek számomra az álométkekkel! Az orsó olcsó, a csiga gyors, a lúdgége pedig vegetáriánus – ezért imádom annyira a húsmentes pasztákat.