r
Nosalty Logó

Daragaluska Gaboc konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Daragaluska Gaboc konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2004 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 501 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    117.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1229.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1087 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1071 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 2004 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
  2. A vajat kicsit fölolvasztjuk mikróban.
  3. A sárgájához keverjük a vajat, a sót és a darát. Aki szereti, tehet bele apróra vágott petrezselymet is.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a többihez.
  5. Legalább 2 órát pihentetjük a masszát a hűtőben.
  6. Közepes galuskákat formálunk a masszából, majd sós, lobogó vízbe tesszük. Lassú tűzön 8-10 percig főzzük, ezután a tűzről lehúzzuk, és fedő alatt ugyanennyi ideig állni hagyjuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9557
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc levesbetétem húsleveshez és zöldségleveshez. Ebből a mennyiségből kb. 15-18 db közepes méretű galuska jön ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?