r
Nosalty Logó

Darafelfújt aszaltszilva mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Darafelfújt aszaltszilva mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felfújthoz

Az aszalt szilva mártáshoz

A formák előkészítéséhez

Összesen 623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felfújthoz

Az aszalt szilva mártáshoz

A formák előkészítéséhez

Összesen 3735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felfújthoz

Az aszalt szilva mártáshoz

A formák előkészítéséhez

Összesen 215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    166.4 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1079 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2419.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1430 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 3735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A felfújthoz

Az aszalt szilva mártáshoz

A formák előkészítéséhez

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A mártáshoz a cukrot világosbarnára olvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, majd a metéltre vágott aszalt szilvát. Vörösborral felöntjük, és visszaforraljuk méz sűrűségűre. (Megjegyzés: nyugodtan adhatjuk gyerekeknek is, az alkohol elpárolog belőle.)
  2. Langyosan tálaljuk.
  3. A tejet felforraljuk, hozzákeverjük a búzadarát. Készre főzzük, majd hűtjük.
  4. Hűlés közben hozzákeverjük a vajat, majd kicsit később a 4 tojássárgáját és a reszelt citromhéjat.
  5. A tojásfehérjéket a porcukrot kanalanként adagolva fényesre, nagyon kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a grízbe.
  6. Vajazott, porcukrozott formákba töltjük, egy tepsire állítjuk, amibe 2 ujjnyi vastagon meleg vizet töltünk, majd sütőben készre gőzöljük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 265
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14266
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nevezhetném akár úgy is, hogy a tejbegríz újjászületése. És végre értelmet nyertek azok a lassan egy éve megvásárolt rózsa és hortenzia mintájú szilikonformák is, amiket eddig nem is igazán tudtam, mire használjak (de persze "ennyi pénzért még a hülyének is megéri", nem lehet otthagyni a boltban...) Remek, egyszerű, gyors és nem utolsó sorban olcsó kis desszert ez, s hogy egy kicsit izgalmas is legyen, vörösboros aszalt szilva mártással.

Hozzávalók

A felfújthoz

Az aszalt szilva mártáshoz

A formák előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek