Darafelfújt recept

1 adag
581
kcal
Darafelfújt
Darafelfújt
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A darafelfújt lehet tartalmas levesek kísérője, gyors vendégváró, illetve alkalmas csillapíthatatlan édesség éhségünk orvoslására. Kevés alapanyag igényű, egyszerűen elkészíthető. A recept Horváth Ilona szakácskönyvéből származik.

hozzávalók / 2 adag

A felfújthoz

A formához

ajánlat

Fogyaszthatjuk melegen, hidegen, szörppel, vagy lekvárral.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

búzadara-felfújt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A búzadarát a cukor felével a tejben sűrűre főzzük.
  2. Ezt követően levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat, a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat.
  3. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük és óvatosan a grízes keverékhez forgatjuk.
  4. Két 3 dl-es szufléformát (vagy egy kisebb püspökkenyér-, vagy kuglófformát, vagy kisebb szufléformákat) kizsírozunk és megszórunk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a grízes keveréket.
  5. Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e.)

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 296
elküldve: 4
receptkönyben: 742
elkészítve: 11/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (20)

erika molnárné
erika molnárnép, 2013-02-22 13:41

Köszönöm a receptet. Én már nem vagyok ugyan mai csirke, de meg kellett néznem. Nem szoktam darafelfújtat sütni. Nagyon jól sikerült, gyönyörű és rezegős. Karamell öntetet készitettem hozzá. Mégegyszer, köszönöm!

susutomi
susutomisze, 2012-03-07 21:39

Ezt felénk (Vasban) prószának hívják. Batátaim szuperprószának. Remek, finom édesség. Én mazsolával is dúsítom, és magasfalú tepsiben sütöm.

Vagisz
Vagiszcs, 2012-03-01 22:05

Kedves Tünde!

Nagyon egyszerű, és finom. Köszönöm, hogy megosztottad.

Szilviaa
Szilviaacs, 2011-08-04 11:36

Ez az egyik kedvencünk. Még ovis korunkban (több, mint 25 éve) egyszer ez volt ebédre az oviban. A bátyám megkérdezte a szakácsnénitől a receptjét, majd otthon fejből elmondta anyukámnak (5-6 évesen), aki megcsinálta sűrűn nekünk. Felnőttként szívesen készítem én is a kisfiamnak, na és az egész családnak.:)
Én jénaiban szoktam készíteni, úgy, hogy egy vízzel teli tepsibe állítom bele a tálat.:)

Ízes kalandok
Ízes kalandoksze, 2011-07-27 21:52

Manócska!

Kb. 1 ujjnyival a forma pereme alá kell tölteni. Igen fog emelkedni. Jó sütögetést!
Tündér

manócska2010
manócska2010sze, 2011-07-27 09:40

Szia! Szeretném elkészíteni szufléformában. Meddig kell tölteni a formákat? Fog még sütés közben emelkedni? Köszönöm és Üdv Manó

Ízes kalandok
Ízes kalandokh, 2010-10-11 16:00

Kicsicsibe! Az a kérdés, mekkora az a kapcsos tortaforma. Az alapanyag mennyisége kb. 8-10 dl. Egy kisebb kapcsos formában elkészíthető.....vagy akár egy jénai tálban is....

kicsicsibe
kicsicsibeh, 2010-10-11 12:46

Sziasztok!

A kérdésem az lenne hogy sima kapcsos tortaformába is el lehet készíteni ezt? Vagy ahoz kevés a mennyiség?

sziszi01
sziszi01sze, 2010-07-07 17:18

Szia! Nagyon jó recept! Egy kis sárgabarack lekvárral ettük, mennyei!

almamag
almamagv, 2010-05-23 22:32

Ma elkészítettem. Nagyon könnyű, gyorsan elkészíthető. Ami fontos: elronthatatlan!
Én is megvariáltam egy kis szamóca-öntettel ( ennek van a szezonja ), de anélkül is ficsi!!!
Köszönöm a receptet!

Ízes kalandok
Ízes kalandokh, 2010-05-03 08:03

Nagyon örülök, hogy ízlett! Így van változatosan tálalható mindenféle gyümölccsel, gyümölcsös ötettel ez csak ízlés, ötlet kérdése. Én maradtam a saját főzésű ribizlidzsem mellett (kicsit melegítve:), ami ribizliből és cukorból áll és nagy kedvencem:)

ginanorina
ginanorinap, 2010-04-30 20:42

ez annyira finom volt, amennyire finomat már rég nem ettem.én csináltam hozzá öntetet, vagy mártást: citromlé+cukor+kevés víz felfőzve egy percre, hozzájön a fagyasztott málna/lehet cseresznye is/, és végül két evőkanál étkezési keménýítő egy kis vízzel elkeverve jön hozzá-kicsit összerottyantjuk, és fantasztikus hozzá!!!!!

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!
A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
582