Darafelfújt recept

1 adag
582
kcal
Darafelfújt
Darafelfújt
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A darafelfújt lehet tartalmas levesek kísérője, gyors vendégváró, illetve alkalmas csillapíthatatlan édesség éhségünk orvoslására. Kevés alapanyag igényű, egyszerűen elkészíthető. A recept Horváth Ilona szakácskönyvéből származik.

hozzávalók / 2 adag

A felfújthoz

A formához

ajánlat

Fogyaszthatjuk melegen, hidegen, szörppel, vagy lekvárral.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

búzadara-felfújt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A búzadarát a cukor felével a tejben sűrűre főzzük.
  2. Ezt követően levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat, a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat.
  3. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük és óvatosan a grízes keverékhez forgatjuk.
  4. Két 3 dl-es szufléformát (vagy egy kisebb püspökkenyér-, vagy kuglófformát, vagy kisebb szufléformákat) kizsírozunk és megszórunk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a grízes keveréket.
  5. Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e.)

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 555
elküldve: 4
receptkönyben: 745
elkészítve: 11/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (20)

erika molnárné
erika molnárnép, 2013-02-22 13:41

Köszönöm a receptet. Én már nem vagyok ugyan mai csirke, de meg kellett néznem. Nem szoktam darafelfújtat sütni. Nagyon jól sikerült, gyönyörű és rezegős. Karamell öntetet készitettem hozzá. Mégegyszer, köszönöm!

susutomi
susutomisze, 2012-03-07 21:39

Ezt felénk (Vasban) prószának hívják. Batátaim szuperprószának. Remek, finom édesség. Én mazsolával is dúsítom, és magasfalú tepsiben sütöm.

Vagisz
Vagiszcs, 2012-03-01 22:05

Kedves Tünde!

Nagyon egyszerű, és finom. Köszönöm, hogy megosztottad.

Szilviaa
Szilviaacs, 2011-08-04 11:36

Ez az egyik kedvencünk. Még ovis korunkban (több, mint 25 éve) egyszer ez volt ebédre az oviban. A bátyám megkérdezte a szakácsnénitől a receptjét, majd otthon fejből elmondta anyukámnak (5-6 évesen), aki megcsinálta sűrűn nekünk. Felnőttként szívesen készítem én is a kisfiamnak, na és az egész családnak.:)
Én jénaiban szoktam készíteni, úgy, hogy egy vízzel teli tepsibe állítom bele a tálat.:)

Ízes kalandok
Ízes kalandoksze, 2011-07-27 21:52

Manócska!

Kb. 1 ujjnyival a forma pereme alá kell tölteni. Igen fog emelkedni. Jó sütögetést!
Tündér

manócska2010
manócska2010sze, 2011-07-27 09:40

Szia! Szeretném elkészíteni szufléformában. Meddig kell tölteni a formákat? Fog még sütés közben emelkedni? Köszönöm és Üdv Manó

Ízes kalandok
Ízes kalandokh, 2010-10-11 16:00

Kicsicsibe! Az a kérdés, mekkora az a kapcsos tortaforma. Az alapanyag mennyisége kb. 8-10 dl. Egy kisebb kapcsos formában elkészíthető.....vagy akár egy jénai tálban is....

kicsicsibe
kicsicsibeh, 2010-10-11 12:46

Sziasztok!

A kérdésem az lenne hogy sima kapcsos tortaformába is el lehet készíteni ezt? Vagy ahoz kevés a mennyiség?

sziszi01
sziszi01sze, 2010-07-07 17:18

Szia! Nagyon jó recept! Egy kis sárgabarack lekvárral ettük, mennyei!

almamag
almamagv, 2010-05-23 22:32

Ma elkészítettem. Nagyon könnyű, gyorsan elkészíthető. Ami fontos: elronthatatlan!
Én is megvariáltam egy kis szamóca-öntettel ( ennek van a szezonja ), de anélkül is ficsi!!!
Köszönöm a receptet!

Ízes kalandok
Ízes kalandokh, 2010-05-03 08:03

Nagyon örülök, hogy ízlett! Így van változatosan tálalható mindenféle gyümölccsel, gyümölcsös ötettel ez csak ízlés, ötlet kérdése. Én maradtam a saját főzésű ribizlidzsem mellett (kicsit melegítve:), ami ribizliből és cukorból áll és nagy kedvencem:)

ginanorina
ginanorinap, 2010-04-30 20:42

ez annyira finom volt, amennyire finomat már rég nem ettem.én csináltam hozzá öntetet, vagy mártást: citromlé+cukor+kevés víz felfőzve egy percre, hozzájön a fagyasztott málna/lehet cseresznye is/, és végül két evőkanál étkezési keménýítő egy kis vízzel elkeverve jön hozzá-kicsit összerottyantjuk, és fantasztikus hozzá!!!!!

Legfrissebb cikkek

Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Ha eddig azt gondoltad, hogy kedvenc istant tésztalevesedet csak a megszokott módon készítheted el, nagyot tévedsz! Irodisták és kollégisták figyelem, mutatjuk tippjeinket!
Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
582