r
Nosalty Logó

Dán zöldbabsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Dán zöldbabsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1637.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    959 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 724 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    231.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6551 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1269 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    3836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1447.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    993 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    902 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    3750 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4807 micro
Összesen 2898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagyon vékonyra felvágjuk a hagymát, rácsavarjuk a fél citrom levét, sózzuk és borsozzuk. (Ez a dolog elveszi a hagyma csípős ízét-szagát!)
  2. Ezután beleöntjük a tejfölt, majonézt, kefírt, joghurtot, és beleaprítjuk apróra a petrezselyemzöldet, majd a mustárt, nagyon vékonyra, hosszúkás szeletekre felvágjuk a gépsonkát, beletesszük. Egy-két kis mokkáskanálnyi porcukrot szitálunk bele.
  3. Majd megfőzzük a zöldbabot és a krumplit apróra vágva, és miután ez kihűlt, azután beletesszük az alapba, és összekeverjük.
  4. Ezt hagyjuk állni pár órát, hogy összeérjenek az ízek. Díszíteni petrezselyemzölddel lehet.:)
  5. Ui.: Hagyma hajszálvékony legyen és a sonka is, így esztétikus és jobban összeérik! Ne hagyjunk ki egy alapanyagot sem, és nagyon fincsi lesz!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10714
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy klasszikus, nagyon finom hidegtál étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek