Dán vajas keksz recept

Dán vajas keksz
Dán vajas keksz
35 perc / előkészület: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a keksznek nagyon örülnek a gyerekek. Ezt a kekszet már biztos, hogy még sokszor megsütöm, mert nagyon nagy a kísértés, olvadóan puha lesz másnapra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajas keksz, puha vaníliás vajas keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat elkeverjük, és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást, és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük. Akinek van robotgépje, azzal is készítheti.
  2. A masszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral fedett sütőlemezre karikákat formázunk belőle. Villával kissé lenyomkodjuk, hogy kis minta legyen benne. 200 fokos sütőben 8-10 percig sütjük, amíg színesedni nem kezd a keksz. Kihűlés után azonnal fogyasztható. Másnap még puhább és finomabb.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x40 cm
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 16 946
elküldve: 0
receptkönyvben: 149
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
307 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ginaa
Ginaa szo, 2017-01-28 18:16

Hát nem tudom mit rontottam el de nekem akármeddig sütöttem a sok vajtól nyers maradt a belseje.

746