r
Nosalty Logó

Dán kuglóf 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bibuka
Dán kuglóf 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1078 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 1078 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    188.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5683.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1275 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2472 mg
  • Nátrium
    1409 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.2 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1357 micro
Összesen 4307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Egy 22 cm átmérőjű kuglófformát jól kivajazuk, és zsemlemorzsával beszórjuk. A narancs héját lereszeljük, egy tálba átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval habosra keverjük, majd apránként beleszórjuk a cukor felét, és kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját jól kikeverjük a maradék cukorral, az olajjal, a meleg vízzel. Hozzáadjuk a mazsolát, a diót és végül a meggyet, majd fakanállal óvatosan, laza mozdulatokkal belekeverjük a hab egyharmadát. A maradék habot a liszttel felváltva adjuk a masszához, hozzáadjuk a narancs reszelt héját is. Összekeverjük.
  4. A tésztát beleöntjük a formába. A süteményt azonnal a sütőbe téve, 50-60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 37173
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 10.

Ajánló

Miután kihűlt, a tetejére készíthetünk marcipánízű cukormázt- csokoládéval megszórva ínycsiklandó finomság.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a kuglófot szinte minden héten megsütöm, mert annyira finom!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!