r
Nosalty Logó

Currys csirkeleves póréval és ananásszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Currys csirkeleves póréval és ananásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az alapleveshez

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 281 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az alapleveshez

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1125 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az alapleveshez

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 48 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1686 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 281 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4266.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    3087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1753.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    920 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6743 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1889 micro
Összesen 1125 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Az alapleveshez

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

Az alapleveshez

  1. A combokat megmossuk, a vízzel, babérlevéllel, szegfűszeggel, borókabogyóval és a sóval kb. 30 percig főzzük.
  2. A sárgarépát, hagymát és a pórét megtisztítjuk, mossuk, félbevágjuk. A fövő leveshez adjuk, és további 30 percig főzzük.
  3. Az ananászt leszűrjük, darabokra vágjuk. A megmaradt pórét megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk.
  4. A mandulapelyhet egy forró serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hűlni hagyjuk.
  5. A húst kivesszük a levesből, lebőrözzük, kicsontozzuk. A levest leszűrjük.
  6. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és a curryt, 1-2 percig pirítjuk, felöntjük a levessel, és 5 percig főzzük.
  7. A húst vékony csíkokra vágjuk. A húst a póréval és az ananásszal együtt a levesbe tesszük, kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt. Sóval és cayenne-i borssal ízesítjük. Megszórjuk a mandulapehellyel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1699
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ízletes leves. Ha pedig a fagyasztóban ott van az alapleves és a benne főtt hús, akkor még egy gyors leves is. Ha hagyományos alaplevessel készítjük, ízesítsük a levest mozsárban szétzúzott 2 borókabogyóval és 2 szegfűszeggel is.

Hozzávalók

Az alapleveshez

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?