r
Nosalty Logó

Currys csirke gombás brokkolival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Currys csirke gombás brokkolival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 430 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 859 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 50 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    570 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    331 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    2382 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3269 micro
Összesen 430 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2348.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1139.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    661 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    490 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    4763 micro
  • β-crypt
    929 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6538 micro
Összesen 859 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 50 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először előkészítjük a hozzávalókat: a csirkemellet szeletekre vágjuk, meglocsoljuk evőkanálnyi olívaolajjal, megszórjuk a curry porral, és kicsit állni hagyjuk.
  2. Megtisztítjuk a hagymát és a gombát, vékony szeletekre vágjuk őket, a paprikával együtt. A brokkolit rózsáira szedjük.
  3. Megpároljuk a brokkolit (nem kell teljesen puhára, mert a többi összetevővel is kell, hogyrotyogjon egykicsit). Amíg a brokkoli puhul, egy kanál olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát, majd a gombátés a paprikát,sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával.
  4. Mikor a brokkoli készen van, és a gombának is elég pár perc, akkor leöblítjük a majdnem kész rózsákat, és a gombás-hagymás raguhoz tesszük, fedő alatt készre pároljuk.
  5. Azalatt a 3-4 perc alatt, amíg a gombás ragu teljesen készre fő, hirtelen kisütjük a currys csirkemell szeletkéket.
  6. Azon melegében tálaljuk őket együtt.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12087
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Külföldön vagyok ösztöndíjas. A minap a boltban megláttam, hogy magyar gombát árulnak. Kínzó honvágyamat próbálván enyhíteni, vettem egy dobozzal. És mivel az itteni tejföl nekem nem tejföl, a gombapaprikás ötletét elvetettem. A brokkolit viszont szinte ajándékba adták...Így született meg a vacsorám. Lehet alá pici fehérbort önteni, úgy még pikánsabb az íze. Ha viszont bor is kerül alá, a brokkoli hozzáadása után már ne tegyünk fedőt rá, mert a gomba is levet ereszt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek