Currys-chilis-tökmagos sütőtök-répakrémleves pirított zsemlével recept

Currys-chilis-tökmagos sütőtök-répakrémleves pirított zsemlével
Currys-chilis-tökmagos sütőtök-répakrémleves pirított zsemlével
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mai sütőtöklevesem.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Currys, chilis, tökmagos tejszínes sütőtök-répakrémleves pirított magos zsemlével
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt hosszában négybe vágjuk, magjait eltávolítjuk, meghámozzuk, feldaraboljuk. A répát úgyszintén. Egy serpenyőbe rakjuk a zöldségeket, szórunk rá 2 tk. cukrot, locsolunk rá olívaolajat, és csurgatunk rá 2 tk. mézet. Berakjuk a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
  2. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A gyömbért megpucoljuk, aprítjuk.
  3. 20 perc után a serpenyőt kivesszük, a sült sütőtököket és a répát egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a krumplit, a gyömbért, felöntjük vízzel. Fűszerezzük, s addig főzzük, míg a krumpli is megpuhul.
  4. Közben a tökmagokat és a félbevágott zsemlét megpirítjuk.
  5. A leves anyagát és a tejszínt botmixerrel összekeverjük, de azért hagyunk benne darabokat is, beleszórjuk a tökmagot. Egyet rottyantunk rajta.
  6. Tálalunk, a tányérba beletördeljük a zsemle felét, locsolunk rá olívaolajat, vágunk rá chilit. A zsemle másik felét bekenjük fokhagymával, s locsolunk rá olívaolajat.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 249
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

449