r
Nosalty Logó

Currys almaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Currys almaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1476 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 368 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3096.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    2614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.9 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1937 micro
Összesen 1476 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, mossuk, a fehér részét vékony gyűrűkre vágjuk. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk. Az alma kb. ¼-ét apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével és félretesszük. A maradék almát durvára vágjuk.
  2. A hagymát, pórét és a durvára vágott almát 2 ek vajban megdinszteljük. Megszórjuk a curryvel, és további 1 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve közepes hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük.
  3. A póré zöld részét vékonyra vágjuk. A maradék vajban megdinszteljük a póré zöldjét és az almakockákat.
  4. A levest botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük. 4 tk crème fraîche-t félreteszünk, a maradékot a leveshez keverjük. A levest sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  5. A levest tányérokba osztjuk, elosszuk rá a pórés almát. A maradék crème fraîche-vel és curryvel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2244
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hidegen, melegen egyaránt finom. A crème fraîche-t helyettesíthetjük tejszínnel is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek