Cupcake Nini chef konyhájából recept

Cupcake Nini chef konyhájából
Cupcake Nini chef konyhájából
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Londonban többször is ettem mindenféle krémmel, habbal díszített cupcake-et, de itthon sehogy sem akadtam jó receptre. Végül londoni barátnőm küldött nekem egy eredeti cupcake szakácskönyvet. A recept pedig annyira jó, hogy vétek nem megosztani! :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta (kb. 12 db-hoz)

Citromos-sajtkrémes frosting (tetejére 12 db-hoz)

Csokis vajkrém (tetejére 12 db-hoz)

ajánlat

A tészta magában is finom, nem szükséges elkészíteni a krémeket, ha nincs sok időnk. A tésztába tehetünk csokidarabkákat, aszalt gyümölcsöt, hogy feldobjuk. A feltüntetett költség, csak a tésztára vonatkozik.

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin, cupcake, csokis cupcake, citromos cupcake
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A margarint mikrózzuk meg kb. 1 percre. A lágy margarint, a cukrot és a vanília aromát keverjük össze mixerrel. Lágy, levegős masszát kell kapni.
  2. A tojásokat fokozatosan a masszához keverjük.
  3. Lassú fokozatú kevergetés közben a lisztet lassan adagoljuk.
  4. Végül a tejet is hozzákeverjük. A végeredmény pedig egy nagyon légies tészta massza.
  5. A muffin sütőformát kibéleljük muffin papírral. Kiadagoljuk a tésztát (kb. 1,5 ek egy formába), és előmelegített sütőben 25-28 percig sütjük. Ha szép aranybarna a teteje, akkor ki lehet szedni. Nem kell megijedni, ha a tészta egy kicsit képlékeny, miután kihűl, szilárdabb lesz. Ennek a tésztának nem kell felemelkednie a sütőben, mint a muffinnak. A teteje nem púpos, hanem lapos, hogy könnyen rá lehessen nyomni a krémet.

Citromos-sajtkrémes frosting (tetejére)

  1. A krémsajtot, a vajat (mikróban meglágyított) és a citromhéjat mixerrel összekeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. A legvégén belefacsarhatjuk a citrom levét is. Ha ezt megtesszük, akkor érdemes még egy kis porcukorral visszasűríteni a krémet.
  2. A krémet lefedve tegyük hűtőbe kb. 1 órára.
  3. Habkinyomóval a kihűlt cupcake-ekre nyomjuk körkörös mozdulatokkal, majd tetszés szerint díszítjük.

Csokis vajkrém (tetejére)

  1. A csokoládét törjük össze egy kicsit, helyezzük műanyag tálba, és tegyük be a mikróba 1-2 percre.
  2. A margarint és a cukrot mixer segítségével jól összekeverjük, lassú fokozaton.
  3. Az olvadt csokit beleöntjük a keverőtálba, és magas fokozaton elkeverjük a margarinos cukorral.
  4. Hűtőbe tesszük lefedve kb. 20 percre.
  5. Habkinyomóval a kihűlt cupcake-ekre nyomjuk körkörös mozdulatokkal, majd tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 410 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 894
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nini chef

Mióta szakács: 2014.05.20.
3 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1966