Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukros alma Halloweenra

Cukros alma Halloweenra
Cukros alma Halloweenra
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemsokára Halloween, nem tudom hányan “ünneplitek” bármilyen parti vagy csokikéregetés formájában, de én azért készültem pár ötlettel a blogon. Elsőnek ezekkel a “mérgezett” almákkal. Nem egy fogbarát édesség, de nagyon-nagyon jól néz ki!:)

hozzávalók / 6 adag

Az alaphoz

  • 6 kis db alma (piros)
  • 6 dl víz (forrásban lévő)

A mázhoz

A sütőpapír kenéséhez

ajánlat

Néhány hasznos jótanács az elkészítéshez képekkel a blogomon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat először forrásban lévő vízzel leforrázzuk, és szárazra töröljük őket.
  2. Ezután egy hegyes késsel felül kivágjuk a szárát.
  3. Ha faágakat használunk, a végeit becsomagoljuk alufóliába, és így nyomjuk bele az almába (jó mélyre, legalább a feléig).
  4. A cukorbevonathoz egy lábasba öntjük a cukrot, a mézet, a vizet és az ételszínezéket, és elkezdjük melegíteni.
  5. Ha már forr, kicsit visszavesszük a hőfokot, és így főzzük kb. fél órát.
  6. Akkor jó, ha már rátapad a kanál hátára és ha egy pohár jéghideg vízbe cseppentünk belőle, azonnal megdermed, és nem folyik benne szét.
  7. Ha ilyen az eredmény, akkor félrevesszük és kb. 5-7 percet hagyjuk hűlni. Közben kicsit sűrűsödik és nem fog lefolyni teljesen az almáról.
  8. Amíg hűl, egy sütőpapírt vékonyan megkenünk margarinnal.
  9. Ezután az almákat a pálcika/faág segítségével egyenként a cukormázba forgatjuk. Vigyázat, még mindig forró!!!
  10. A kivajazott sütőpapírra tesszük őket, és megvárjuk, míg megdermednek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 16 629
elküldve: 4
receptkönyvben: 116
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: Halloween, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

candied apple, cukorbevonatos alma, karamellás alma, halloween alma, alma nyalóka

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsoffi
Zsoffi Sun, 2013-10-13 13:50

Miért kell leforrázni előtte az almákat?
És miért kell megrámázni a sütőpapírt?

vikki
vikki / vikki Thu, 2013-10-31 20:45

Mert a forró víz leoldja az almák héján lévő viaszos bevonatot, így jobban rátapad majd a cukor bevonat. A sütőpapírt pedig azért érdemes megkenni vajjal/margarinnal vékonyan, hogy ne tapadjon rá a dermedő cukor.

Sancho
Sancho Thu, 2012-11-01 12:29

A "helovint" nem tartjuk meg, de ezek jól néznek ki.

304
alma 6 kis db
víz 6 dl
cukor 25 dkg
víz 1 dl
méz 0.7 dl
ételfesték 1 kávéskanál
margarin 0.5 ek