Cukros alma Halloweenra recept

Cukros alma Halloweenra
Cukros alma Halloweenra
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemsokára Halloween, nem tudom hányan “ünneplitek” bármilyen parti vagy csokikéregetés formájában, de én azért készültem pár ötlettel a blogon. Elsőnek ezekkel a “mérgezett” almákkal. Nem egy fogbarát édesség, de nagyon-nagyon jól néz ki!:)

hozzávalók / 6 adag

Az alaphoz

  • 6 kis db alma (piros)
  • 6 dl víz (forrásban lévő)

A mázhoz

A sütőpapír kenéséhez

ajánlat

Néhány hasznos jótanács az elkészítéshez képekkel a blogomon.

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: Halloween, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

candied apple, cukorbevonatos alma, karamellás alma, halloween alma, alma nyalóka
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat először forrásban lévő vízzel leforrázzuk, és szárazra töröljük őket.
  2. Ezután egy hegyes késsel felül kivágjuk a szárát.
  3. Ha faágakat használunk, a végeit becsomagoljuk alufóliába, és így nyomjuk bele az almába (jó mélyre, legalább a feléig).
  4. A cukorbevonathoz egy lábasba öntjük a cukrot, a mézet, a vizet és az ételszínezéket, és elkezdjük melegíteni.
  5. Ha már forr, kicsit visszavesszük a hőfokot, és így főzzük kb. fél órát.
  6. Akkor jó, ha már rátapad a kanál hátára és ha egy pohár jéghideg vízbe cseppentünk belőle, azonnal megdermed, és nem folyik benne szét.
  7. Ha ilyen az eredmény, akkor félrevesszük és kb. 5-7 percet hagyjuk hűlni. Közben kicsit sűrűsödik és nem fog lefolyni teljesen az almáról.
  8. Amíg hűl, egy sütőpapírt vékonyan megkenünk margarinnal.
  9. Ezután az almákat a pálcika/faág segítségével egyenként a cukormázba forgatjuk. Vigyázat, még mindig forró!!!
  10. A kivajazott sütőpapírra tesszük őket, és megvárjuk, míg megdermednek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 15 893
elküldve: 4
receptkönyvben: 117
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsoffi
Zsoffi v, 2013-10-13 12:50

Miért kell leforrázni előtte az almákat?
És miért kell megrámázni a sütőpapírt?

vikki
vikki / vikki cs, 2013-10-31 19:45

Mert a forró víz leoldja az almák héján lévő viaszos bevonatot, így jobban rátapad majd a cukor bevonat. A sütőpapírt pedig azért érdemes megkenni vajjal/margarinnal vékonyan, hogy ne tapadjon rá a dermedő cukor.

Sancho
Sancho cs, 2012-11-01 11:29

A "helovint" nem tartjuk meg, de ezek jól néznek ki.

304