r
Nosalty Logó

Cukkinivel és burgonyával egybesült csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cukkinivel és burgonyával egybesült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2358 micro
Összesen 435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3077.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1635 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1634.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    370 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    1905 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    9430 micro
Összesen 1745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    206 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, a combokat félbevágjuk, bőrüket lehúzzuk. A szárnyak végeit levágjuk. A csirkedarabokat besózzuk, borsozzuk és 20-30 percig állni hagyjuk.
  2. A cukkinit vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. A szeleteket lapos tányérra terítjük, sózzuk, 5 percig állni hagyjuk, majd egy papírtörlővel leitatjuk a levet, amit eresztett.
  3. A burgonyát meghámozzuk, és fél cm-esre szeleteljük. A paprikákat csíkokra vágjuk, a paradicsomokat pedig felkarikázzuk.
  4. Egy jénai vagy tűzálló tál alját kikenjük olajjal. Leteszünk egy sor burgonyát, egy sor cukkinit, majd erre tesszük a csirkedarabokat. Rárakjuk a maradék cukkinit és burgonyát a csirkék tetejére, majd erre halmozzuk a paprikát és a paradicsomszeleteket.
  5. A fűszereket egy kis tálban szárazon összekeverjük (fűszerpaprika, kakukkfű, szárnyas fűszerkeverék), és ezzel megszórjuk a tetejét, majd ráöntjük a pohár kefírt.
  6. Előmelegített sütőben alufóliával letakarva sütjük. Az utolsó 10 percben vegyük le a fóliát, és úgy süssük készre!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15958
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 03.

Ajánló

Tetszés szerint bármilyen zöldségfélével gazdagíthatjuk (brokkoli, karfiol, sárgarépa, padlizsán, gomba, stb...). Ha burgonya nélkül készítjük, akkor akár párolt rizzsel is tálalható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyszerűség kedvéért sokszor részesítem előnyben a jénai vagy pataki tálba rétegezett különböző zöldségekből és húsból álló ételeket. Ez a recept is egy ilyen összeállítás. Ha jénai tálban készítjük, akkor kövessük a leírást, ha viszont pataki tálban sütjük, akkor figyeljünk a következőkre, hogy ételünk minél egészségesebb legyen: - nem szükséges olajat öntenünk alá, - a pataki tálat áztatás után a hideg sütőbe helyezzük, és negyedóránként fokozatosan emeljük a sütő hőmérsékletét (ezzel meghosszabbodik a sütési időnk nagyjából 45-60 perccel) - a pataki tál tetejét is levehetjük az utolsó 10 percben, akárcsak a jénai tálról az alufóliát, de ez a lépés akár ki is maradhat.

Címlapról ajánljuk

További cikkek