Cukkinis rakott ragu recept

1 adag
769
kcal
Cukkinis rakott ragu
Cukkinis rakott ragu
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sógoromék kertészkedésbe kezdtek, és állandóan elhalmoznak cukkinivel, tökkel és egyéb kerti finomsággal. Ez egy felhasználása a cukkininek! Gyors, egyszerű és finom! Egy könnyű ebéd vagy vacsora. Nagyon jól illik hozzá szerintem a rizs vagy egy szelet barna kenyér. Vagy csak így magában!!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha valaki nem szeretne husit bele, simán rizst lehet főzni hozzá. Amit a főzés végén a raguhoz keverünk, és úgy sütjük meg. (Itt egy kicsit több lét hagyjunk.)

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkinis egytál, rakott cukkini, darált húsos cukkinirakottas
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, kivájjuk a belsejét (ha picike a cukkini, nem kell). Felkockázzuk. Megsózzuk kicsit, majd félretesszük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, olajon elkezdjük pirítani.
  3. Ha a hagyma kezd pirosodni, ráöntjük a húst. Kifehéredésig keverjük.
  4. Ha kezd elfőni a hús leve, hozzátesszük a cukkini kockákat. Ha kell, egy kevés vizet öntünk alá, nem kell sok, mert a cukkini fog levet engedni. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával, bazsalikommal, és rápréseljük a fokhagymát.
  5. Addig főzzük, míg a cukkini meg nem puhul.  Ha a levét túlságosan elfőné, pótoljuk.
  6. A joghurtot/ tejfölt egy kevés lisztettel simára keverjük, majd ráöntjük a ragura.
  7. Egyet forralunk rajta.
  8. Egy jénai tálba öntjük (nem kell kivajazni). A tetejét megszórjuk sajttal.
  9. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megpirítjuk.
  10. Ha kihűlt, nagyon jól lehet szeletelni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 018
elküldve: 2
receptkönyben: 173
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó Noémi

Mióta szakács: 2011.04.15.
19 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
Így pakold meg a tányérodat!
Így pakold meg a tányérodat!
Csak úgy záporoznak ránk a jótanácsok: együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, fogyasszunk teljes őrlésű gabonaféléket, sovány húsokat. Mindezt egyszerre! De hogyan?
Dínós tál gyerekeknek
Dínós tál gyerekeknek
Minden fiúnál van egy korszak, amikor imádja a dinoszauruszokat. Biztosan sztárok leszünk a csemete szemében, ha elkészítjük neki ezt a tálat, és még sokba sem kerül! (x)
769