Cukkinis rakott ragu recept

1 adag
769
kcal
Cukkinis rakott ragu
Cukkinis rakott ragu
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sógoromék kertészkedésbe kezdtek, és állandóan elhalmoznak cukkinivel, tökkel és egyéb kerti finomsággal. Ez egy felhasználása a cukkininek! Gyors, egyszerű és finom! Egy könnyű ebéd vagy vacsora. Nagyon jól illik hozzá szerintem a rizs vagy egy szelet barna kenyér. Vagy csak így magában!!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha valaki nem szeretne husit bele, simán rizst lehet főzni hozzá. Amit a főzés végén a raguhoz keverünk, és úgy sütjük meg. (Itt egy kicsit több lét hagyjunk.)

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkinis egytál, rakott cukkini, darált húsos cukkinirakottas
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, kivájjuk a belsejét (ha picike a cukkini, nem kell). Felkockázzuk. Megsózzuk kicsit, majd félretesszük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, olajon elkezdjük pirítani.
  3. Ha a hagyma kezd pirosodni, ráöntjük a húst. Kifehéredésig keverjük.
  4. Ha kezd elfőni a hús leve, hozzátesszük a cukkini kockákat. Ha kell, egy kevés vizet öntünk alá, nem kell sok, mert a cukkini fog levet engedni. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával, bazsalikommal, és rápréseljük a fokhagymát.
  5. Addig főzzük, míg a cukkini meg nem puhul.  Ha a levét túlságosan elfőné, pótoljuk.
  6. A joghurtot/ tejfölt egy kevés lisztettel simára keverjük, majd ráöntjük a ragura.
  7. Egyet forralunk rajta.
  8. Egy jénai tálba öntjük (nem kell kivajazni). A tetejét megszórjuk sajttal.
  9. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megpirítjuk.
  10. Ha kihűlt, nagyon jól lehet szeletelni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 801
elküldve: 2
receptkönyben: 169
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó Noémi

Mióta szakács: 2011.04.15.
19 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Ha eddig azt gondoltad, hogy kedvenc istant tésztalevesedet csak a megszokott módon készítheted el, nagyot tévedsz! Irodisták és kollégisták figyelem, mutatjuk tippjeinket!
Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
769