Cukkinis rakott ragu recept

Cukkinis rakott ragu
Cukkinis rakott ragu
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sógoromék kertészkedésbe kezdtek, és állandóan elhalmoznak cukkinivel, tökkel és egyéb kerti finomsággal. Ez egy felhasználása a cukkininek! Gyors, egyszerű és finom! Egy könnyű ebéd vagy vacsora. Nagyon jól illik hozzá szerintem a rizs vagy egy szelet barna kenyér. Vagy csak így magában!!

hozzávalók / 3 adag

  • 1 nagy cukkini
  • fél kg darált hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy dobozos natúr joghurt (tejföl)
  • olívaolaj
  • só, bors
  • bazsalikom
  • majoranna
  • 1 ek liszt
  • reszelt sajt

ajánlat

Ha valaki nem szeretne husit bele, simán rizst lehet főzni hozzá. Amit a főzés végén a raguhoz keverünk, és úgy sütjük meg. (Itt egy kicsit több lét hagyjunk.)

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
sütési mód: alul-felül sütés
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkinis egytál, rakott cukkini, darált húsos cukkinirakottas

elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, kivájjuk a belsejét (ha picike a cukkini, nem kell). Felkockázzuk. Megsózzuk kicsit, majd félretesszük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, olajon elkezdjük pirítani.
  3. Ha a hagyma kezd pirosodni, ráöntjük a húst. Kifehéredésig keverjük.
  4. Ha kezd elfőni a hús leve, hozzátesszük a cukkini kockákat. Ha kell, egy kevés vizet öntünk alá, nem kell sok, mert a cukkini fog levet engedni. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával, bazsalikommal, és rápréseljük a fokhagymát.
  5. Addig főzzük, míg a cukkini meg nem puhul.  Ha a levét túlságosan elfőné, pótoljuk.
  6. A joghurtot/ tejfölt egy kevés lisztettel simára keverjük, majd ráöntjük a ragura.
  7. Egyet forralunk rajta.
  8. Egy jénai tálba öntjük (nem kell kivajazni). A tetejét megszórjuk sajttal.
  9. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megpirítjuk.
  10. Ha kihűlt, nagyon jól lehet szeletelni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 708
elküldve: 2
receptkönyben: 145
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó Noémi

Mióta szakács: 2011.04.15.
18 recept

Legfrissebb cikkek

Húsvéti sonka extrákkal
Húsvéti sonka extrákkal
Idén kicsit megbolondítottam a húsvéti sonkát és mindenkinek ezt tanácsolom, aki valami különlegesebbet szeretne az idei ünnepre!
Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!