r
Nosalty Logó

Cukkinis lasagne Sol12 konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sol12
Cukkinis lasagne Sol12 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 654 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3930 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    291 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3068 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 654 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.9 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8798.3 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    463 mg
  • Kálcium
    1659 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    3992 mg
  • Nátrium
    1982 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1745.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    806 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1107 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    8843 micro
Összesen 3930 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    717 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit megpucoljuk, karikákra vágjuk, besózzuk. Majd megforgatjuk a felvert sós tojásban és a teljes kiőrlésű lisztben, majd nagyon kevés olajon kisütjük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd rárakjuk a kétféle darált húst. Barnulásig sütjük, sózzuk, fűszerezzük, majd rátesszük a sűrített paradicsomot is. Végül felöntjük 3-4 dl vízzel. Pár percig sűrűn kevergetve főzzük.
  3. Tűzállótálba rakjuk a kisütött cukkinit, rá a tésztát (nem kell előfőzni), majd a húst, rá újra cukkini, tészta, és megint hús, a tetejére pedig a reszelt sajtot.
  4. Megszurkált alufóliával letakarjuk, 220 fokos, előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc után az alufóliát levesszük róla, és a sajt pirulásáig visszatesszük a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3000
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel én most szénhidrát-diétázom, a család többi tagja meg nem szeretne, én meg nem szeretnék kétfelé főzni, ezért összehoztam a kettőt. Aztán mindenki kieszi belőle, amit szeretne: én a cukkinit husival, a többiek a tésztát husival.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?