r
Nosalty Logó

Cukkinis-kakukkfüves csirkemell linguinivel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Cukkinis-kakukkfüves csirkemell linguinivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1114 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5565 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1490.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    229 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1382 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2442 micro
Összesen 1114 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    239.6 g

Zsír

  • Összesen
    243.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7450.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    561 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    697 mg
  • Foszfor
    2790 mg
  • Nátrium
    2640 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1144.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1441 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1568 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1990 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    864 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    6910 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12209 micro
Összesen 5565 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet mossuk, leszárítjuk, kicsi kockákra vágjuk fel. A pórét alaposan mossuk meg, és vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát áttörjük. A zöldpaprikát kicsire felkockázzuk a kicsumázás után. A kakukkfüvet leveleire szedjük, petrezselymet finomra vágjuk. A sárga cukkini két végét levágjuk, majd a cukkiniket apró kis kockákra vágjuk fel.
  2. Extra szűz olívaolajon a felkarikázott pórét és a fokhagymát, a zöldpaprikát felkockázva a sóval fedő alatt kis lángon megpároljuk.
  3. Beletesszük a felkockázott csirkemellet, és keverés mellett fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk, ráöntjük az alaplevet, és fedő alatt kis lángon, kb. 150 fokon 30-35 percig főzzük, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  4. Ekkor tesszük bele a cukkinit, a petrezselymet, kakukkfüvet, ezzel már csak 3-4 percet fő, majd beletesszük a sajtkrémet, elkeverjük, ráöntjük a habtejszínt, ezzel is elkeverjük, és összeforraljuk, kóstoljuk közben, ha kell még, ízesíthetjük, belekeverjük a vajat, elkeverjük, és már csak a tésztát várjuk bele.
  5. Lobogó sós vízben előírás szerint a linguini tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük, és a kész csirkemelles-cukkinis szószba forgatjuk bele.
  6. Tálaljuk azonnal és forrón, díszítve a petrezselyemmel, kakukkfűvel és zöldpaprikával, póréhagymával. Kínálhatunk hozzá: reszelt trappista sajtot, parmezánt, füstölt sajtot is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5993
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 06.

Ajánló

A szószos fogás után finom bort kínálhatunk, esetleg finom házi szörpöt, rengeteg a választék, vagy sima ásványvizet.:-) Kínáljunk hozzá reszelt sajtot: füstöltet, trappistát, parmezánt, de magában is kiváló fogás.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis-kakukkfüves csirkemell linguinivel
Éva-Anyóca 350 recept

Végre van a kertben csodás és zsenge sárga cukkini, zöldpaprika, friss fűszerként citromos kakukkfű, petrezselyem, na és póré, de mivel nekem még nem olyan nagy, mint a piaci vagy bolti, ezért 4-5 darabot használtam fel. Nagyon jó, hogy megtaláltam az egyik sajt család új termékét, a hidegen és melegen is felhasználható krémsajtját, dobozos, könnyen adagolható, és nagyon finom.:-)) Ehhez a színes kavalkádhoz a sajtos krém, valamint a tejszín nagyon jól passzolt, és a tészta csak a linguini lehetett, amivel tálaltam. Könnyed nyári újburgonyás-zöldségleves után nagyon finom ebéd lett. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?