r
Nosalty Logó

Cukkinimuszaka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Cukkinimuszaka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    9693 micro
  • Lut-zea
    2183 micro
Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    96.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4765.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1498 mg
  • Nátrium
    1788 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1487.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    624 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2114 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    38770 micro
  • Lut-zea
    8733 micro
Összesen 1813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1731 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, és sós vízben megfőzzük.
  2. Az olívaolajat felhevítjük, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, és pár percig pirítjuk. Mehet rá a hús, kevergessük fehéredésig. Sózzuk borsozzuk, majd adjuk hozzá a paradicsomokat és a fahéjat. Főzzük 20 percig kis lángon, majd zárjuk le alatt a lángot.
  3. A vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük el. Lassan öntsük hozzá a langyos tejet, és kevergessük, míg be nem sűrűsödik. Vegyük le a tűzről, állítsuk pár percre hideg vizes fürdőbe, hogy kicsit kihűljön. Adjuk hozzá a tojássárgákat, keverjük el, sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy magasabb falú tepsit vajazzunk ki, majd karikázzuk bele a megfőtt krumplit. Kanalazzuk rá a húsos masszát, nyomogassuk le, majd karikázzuk rá a nyers cukkinit. Öntsük rá a besamelt, majd szórjuk rá a reszelt sajtot.
  5. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 30 percig, míg a sajt szépen meg nem sül. Tálalás előtt pihentessük 20 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 513
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 50791
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 26.

Ajánló

A salátacukkini azért jó ötlet, mert hamar elkészül, és nincs szükség külön elősütni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A klasszikus muszaka, csak ezúttal padlizsán helyett cukkinivel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek