Cukkini fasírt Évi néni konyhájából recept

Cukkini fasírt Évi néni konyhájából
Cukkini fasírt Évi néni konyhájából
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok zöldséget, gyümölcsöt eszem (igaz, bőséggel húst is), így erre fájt a fogam. Na meg arra, hogy nagyon keveset kelljen pepecselnem a konyhában (ritka pillanatok egyike).

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mentás-petrezselymes cukkini fasírt, parmezános cukkinifasírt, zöldségfasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, végüket levágjuk, nagy lyukú reszelőn tálba reszeljük.
  2. Finom lyukú reszelőn mellé reszeljük a parmezánt.
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és mentát, valamint egy tojást.
  4. Hozzákeverjük a lisztet, de már közben forrósítunk egy kis napraforgó olajat.
  5. A masszából maréknyi fasírtokat alakítunk ki, és közepes lángon az olajban aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőn a felesleges olajat leitatjuk róla.
  6. Mindenki ízlése szerinti mártogatóssal kínálja.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 37 166
elküldve: 5
receptkönyvben: 193
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1815 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

muskátli88
muskátli88 cs, 2017-03-02 13:20

Ez nagyon finom ! Nagy kedvenc lessz. Kiprobaltam ugy is, hogy tettem hozza +ban egy fel csomo friss kaprot is ! Sokkal jobb, mint a husos fasirtok ! Koszonom a receptet !!!

324