r
Nosalty Logó

Cucidati

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cucidati
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához (kb. 30 darabhoz):

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Összesen 1021 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához (kb. 30 darabhoz):

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Összesen 4080 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához (kb. 30 darabhoz):

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 1021 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2841.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.4 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 4080 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A tésztához (kb. 30 darabhoz):

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához (kb. 30 darabhoz):

  1. A lisztet, a cukrot, vaníliás cukrotés a sütőport keverjük össze.
  2. Morzsoljuk bele a vajat, majd végül adjuk hozzá a tejszínt a fevert tojással.
  3. Dolgozzuk össze a tésztát, majd osszuk két részre és fóliába csomagolva tegyük be a hűtőbe minimum 1 órára.
  4. A töltelékhez a fügét, mazsolát, mandulát és adiót összedaráljuk a konyhai robotgépünk darálós részével.
  5. Hozzáadjuk a narancs-, illetve citromhéjat, a cukrot, fahéjat, majd a forró vizet és jól összekeverjük.
  6. Állni hagyjuk egészen addig, míg a tésztánk nyújtható állapotba kerül.
  7. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és kb. 25cm x 30cm-es kockákra vágjuk. A tölteléket a rövidebbik oldallal párhuzamos irányban csíkban ráigazítjuk, majd a tésztát feltekerjükaddig, hogy tészta tésztátérjen. Ekkor késsel levágjuk és készítjük a következő csíkot (kb 3 csík jön ki egy ekkora darabból).
  8. A rudakat kb 5 cm-es darabokra vágjuk és tepsire tesszük (nem kell kizsírozni). Felvert tojással megkenjük a tetejüket és180 C fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  9. Aki szereti, cukormázat is tehet a tetejére színes szórócukorral megszórva (de ekkor meg kell várni, míg a süti teljesen kihűl).
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 32223
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 05.

Ajánló

Mint minden receptet, ezt is saját ízlesünkhez igazítva készíthetjük, variálva a hozzáadott fűszerekkel, illetve aszalt gyümölcsökkel, csonthéjasokkal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén szokatlanul korán kezdtem el a karácsonykor készítendő sütik próbáját. Elsőként ezt a szicíliai édességet készítettem el, az ünnepek alatt általában felhalmozódó aszalt gyümölcsökre gondolva. 

Hozzávalók

A tésztához (kb. 30 darabhoz):

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek