Csúsztatott palacsinta recept

Csúsztatott palacsinta
Csúsztatott palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept nagymamám elsárgult receptkönyvéből származik, és gyermekkorom hazai ízeit idézi.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Rakott palacsinta, francia palacsinta, dióval és sárgabarack lekvárral rakott palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük fel.
  2. A tojás sárgáját robotgép segítségével kikavarjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a csipet sót, a lisztet, majd apránként a tejet.
  3. A felvert habot óvatosan a masszába keverjük, és így egy sűrű palacsintatésztát kapunk.
  4. A tésztát palacsintaként kisütjük úgy, hogy a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük meg, és a kisült tésztát rétegesen egymás tetejére tesszük.
  5. A rétegeket felváltva lekvárral, illetve cukros/vaníliacukros dióval szórjuk meg.
  6. Az utolsó palacsintát a sült felével a többi tetejére fordítjuk, és azt cukros dióval szórjuk meg. Kb. 8-10 réteg jön ki ebből a tészta mennyiségből.

statisztika

beküldve:
nézettség: 164 919
elküldve: 46
receptkönyben: 1 388
elkészítve: 21/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (25)

Bijou
Bijoup, 2013-10-04 11:46

Ez nem a Horváth Ilona-
féle francia vagy csúsztatott palacsinta?

mayva
mayvacs, 2013-11-14 21:04

Szia! Ez az, jól gondolod. Igaz, nem én tettem fel a receptet, de látom hogy még nincs válasz. :)

benizizi
beniziziszo, 2013-06-22 09:05

Kb. 10 perce fejeztem be a csúsztatott palacsinta készítését... igazán rég csinaltam, de hogy olvastam a receptet, és a hozzászólásotokat, eszembe jutott, hogy az én drága dédnagyim, nem ezt a receptet hagyta rám, igy gyorsan utánnanéztem... A legtöbben azt mondjátok, hogy nem lesz 10 palacsinta...ez igy igaz, mert a 10 db-hoz, több anyag kell...meg azt is olvastam, hogy van akinek vékonyra sikerül... nos a lényeg az, hogy a palacsinta tészta, amikor a merökanállal a serpenyöbe szeded, habos legyen..!!! igy ettöl lesz igazán habos a palacsintánk és vastag...:D amikor megkennyük, ovatosan csinaljuk, mert a habos részröl van szó, és lelapitjuk, amitöl ismét nem lesz szép magas a palacsintatortánk...:((((
Szóval a megörökölt dédnagyi receptje a köv: 6 tojás, 6dkg cukor, 5dkg vaj! 4dl tej, 10dkg liszt... Akinek igy sem sikerül a 10 palacsinta torony, az valamit nagyon csúnyán elszúr a készítésnél...:((( Hajrá csajok...!!!!
U/I A mostanit, diós, barack lekvár(házi)és savanykás szederlekvárra(házi)l készítettem...az édes és savanyú ízek keveréke a legjobb, mert akkor a palacsinta ízét is lehet érezni, nem veszi el a sokfajta édesség az ízét...:D

sarkanya
sarkanyah, 2012-06-18 22:53

Ma megcsináltam ezt, de sajnos csak másodszorra sikerült. :( Az első adagot elszúrtam azzal, hogy a lisztet egyben az összeset beletettem, majd a tejet apránként, de nem akart összeállni. A másodiknál felváltva adagoltam kicsi liszt, majd kicsi tej, míg el nem fogyott. Ezt simára keverni, és tovább...így sikerült, és nagyon finom lett! :)) Köszi a receptet!

Chef Guevara
Chef Guevarah, 2012-04-23 09:30

Csokimázzal leöntve, kicsit a hűtőbe téve, majd tortaként kicsit megdíszítve nagy meglepetés lehet gyerekzsúrokon.
Jól szilárduló bevonat kell, persze, meg ez plusz macera. Néha megéri ;)

(egyebek: www.deguszta.com)

Sziszi80
Sziszi80k, 2012-03-06 19:55

Ma elkészítettem,isteni finom.Nekem 6 nem vastag lap jött ki belőle de pudinggal baracklekvárral bőven elég volt hármunknak egész napra gulyásleves mögé :)))
Köszönöm a finom receptet!!!!

Judit2004
Judit2004k, 2012-02-28 21:38

Ez a recept a legjobb!!!! Isteni lett a csúsztatott palacsinta! Köszönöm a receptet!

SEviI
SEviIsze, 2011-09-21 18:55

Ez isteni! Nekem csak 5 réteg palacsinta jött ki belőle, 20 perc alatt kész is voltam! Diós rétegnek kész diótölteléket használtam, amihez csak tejet kellett keverni, és az egyik réteg telistele volt mazsolával! Köszönöm a receptet :)

Katoca
Katocacs, 2011-10-13 17:58

8-10 réteg, (Neked 5) vagyis annyi darab palacsinta 4 tojásból? Konkrétan vastag palacsintákat kell sütni? A képen nem tűnnek vastagnak... Tanácstalan vagyok... :S

strawberryshake
strawberryshakek, 2011-03-15 15:54

Én úgy szoktam csinálni, hogy egy réteg Nutellás, egy réteg lekváros és miután egymásra pakoltam, a tetejét és az oldalakat beterítem vaniliás pudinggal! Isteni! :)

dynavagyok
dynavagyokcs, 2010-12-30 00:35

Én csak vaníliás cukorral meg fahéjjal szórom meg a rétegeket, úgy tanultam vagy 10 éve az akkori barátom nagymamájától. Anyukámék kedvence azóta is. Nyammnyammm.

Kovács Eszter
Kovács Eszterh, 2010-10-18 17:50

Ez a recept tényleg a gyerekkoromat idézi, a nagymamám sütötte mindig. Én most meggylekváros-mákos összeállítással csinálom, a család imádja..:-))
Köszi

mirza
mirzah, 2010-05-10 23:51

Én meg most pont egy túrós-csokis párosítást vettem a fejembe... (de a Tiéd sem hangzik rosszul !) :D
(Csak óvatosan a lekvárral! Ha túl bőven adagolod, akkor előszeretettel "másznak" majd szét a rétegek, amikor szeletelni akarod..! én legalábbis másodszorra így jártam... xD)
Sok sikert!
Mirza

mirza
mirzak, 2010-05-04 12:03

Kedves Beácska! Finom volt! Pár órával az elkészülte után talán még finomabb, mint frissen - és akkor már könnyebben is szelhető.
Köszönöm a receptet! (Hamarosan megismétlem...:D)
Szeretettel üdvözöl: Mirza

vezsu
vezsusze, 2010-04-21 14:49

Imádom a dédiféle recepteket...nekem eddig mind bejjott....ha lehet, kérnék még egy kettot abból a elsárgúlt konyvból.....koszonom

marancsa
marancsak, 2010-02-16 23:38

ez lekvár nélkül is nagyon finom, én csak vaniliás-cukros-daráltdióval szórom meg.

Sisi
Sisics, 2009-06-04 13:44

Ezt a receptet anyukámtól tudom o sutott nagyon gyakran csúsztatott palacsintát.
O még ha készen volt betette a sutobe egy kicsit, talán azért mert az egyik oldala nem volt atsutve.
De nagyon finom.

Bea
Beasze, 2009-02-25 17:56

szia, mivel az egyik fele jól átsül, így a másik oldalon szinte csak a hab nem sül át teljesen. Nem kell félni, az állaga kb. olyan, mint egy omlett, annak is csak az egyik felét sütjük meg. Bea

Legfrissebb cikkek

5 tuti recept a hétvégi bográcsozáshoz
5 tuti recept a hétvégi bográcsozáshoz
Idén kegyesek hozzánk az égiek, mert az elmúlt évekkel ellentétben most rendre hétvégére köszönt be a jó idő, amit ajánlatos is kihasználni és a szabadban főzni!
Főzzünk együtt a gyerekekkel!
Főzzünk együtt a gyerekekkel!
Kisgyerekkel főzni valódi kihívást jelent a szülő számára, de egy kis rákészüléssel és egy igazán mély levegővétellel felejthetetlenné tehető mindkét fél számára.
Vakációzz otthon egy habcsóktortával!
Vakációzz otthon egy habcsóktortával!
A nyár tökéletes alkalom édességek készítésére: nemcsak a piacon található friss, színpompás gyümölcsök kavalkádja, de a rendelkezésünkre álló szabadidő mennyisége is segít.
912