Csúsztatott palacsinta recept

Csúsztatott palacsinta
Csúsztatott palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept nagymamám elsárgult receptkönyvéből származik, és gyermekkorom hazai ízeit idézi.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Rakott palacsinta, francia palacsinta, dióval és sárgabarack lekvárral rakott palacsinta

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük fel.
  2. A tojás sárgáját robotgép segítségével kikavarjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a csipet sót, a lisztet, majd apránként a tejet.
  3. A felvert habot óvatosan a masszába keverjük, és így egy sűrű palacsintatésztát kapunk.
  4. A tésztát palacsintaként kisütjük úgy, hogy a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük meg, és a kisült tésztát rétegesen egymás tetejére tesszük.
  5. A rétegeket felváltva lekvárral, illetve cukros/vaníliacukros dióval szórjuk meg.
  6. Az utolsó palacsintát a sült felével a többi tetejére fordítjuk, és azt cukros dióval szórjuk meg. Kb. 8-10 réteg jön ki ebből a tészta mennyiségből.

statisztika

beküldve:
nézettség: 158 402
elküldve: 44
receptkönyben: 1 342
elkészítve: 19/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (25)

Bijou
Bijoup, 2013-10-04 11:46

Ez nem a Horváth Ilona-
féle francia vagy csúsztatott palacsinta?

mayva
mayvacs, 2013-11-14 21:04

Szia! Ez az, jól gondolod. Igaz, nem én tettem fel a receptet, de látom hogy még nincs válasz. :)

benizizi
beniziziszo, 2013-06-22 09:05

Kb. 10 perce fejeztem be a csúsztatott palacsinta készítését... igazán rég csinaltam, de hogy olvastam a receptet, és a hozzászólásotokat, eszembe jutott, hogy az én drága dédnagyim, nem ezt a receptet hagyta rám, igy gyorsan utánnanéztem... A legtöbben azt mondjátok, hogy nem lesz 10 palacsinta...ez igy igaz, mert a 10 db-hoz, több anyag kell...meg azt is olvastam, hogy van akinek vékonyra sikerül... nos a lényeg az, hogy a palacsinta tészta, amikor a merökanállal a serpenyöbe szeded, habos legyen..!!! igy ettöl lesz igazán habos a palacsintánk és vastag...:D amikor megkennyük, ovatosan csinaljuk, mert a habos részröl van szó, és lelapitjuk, amitöl ismét nem lesz szép magas a palacsintatortánk...:((((
Szóval a megörökölt dédnagyi receptje a köv: 6 tojás, 6dkg cukor, 5dkg vaj! 4dl tej, 10dkg liszt... Akinek igy sem sikerül a 10 palacsinta torony, az valamit nagyon csúnyán elszúr a készítésnél...:((( Hajrá csajok...!!!!
U/I A mostanit, diós, barack lekvár(házi)és savanykás szederlekvárra(házi)l készítettem...az édes és savanyú ízek keveréke a legjobb, mert akkor a palacsinta ízét is lehet érezni, nem veszi el a sokfajta édesség az ízét...:D

sarkanya
sarkanyah, 2012-06-18 22:53

Ma megcsináltam ezt, de sajnos csak másodszorra sikerült. :( Az első adagot elszúrtam azzal, hogy a lisztet egyben az összeset beletettem, majd a tejet apránként, de nem akart összeállni. A másodiknál felváltva adagoltam kicsi liszt, majd kicsi tej, míg el nem fogyott. Ezt simára keverni, és tovább...így sikerült, és nagyon finom lett! :)) Köszi a receptet!

Chef Guevara
Chef Guevarah, 2012-04-23 09:30

Csokimázzal leöntve, kicsit a hűtőbe téve, majd tortaként kicsit megdíszítve nagy meglepetés lehet gyerekzsúrokon.
Jól szilárduló bevonat kell, persze, meg ez plusz macera. Néha megéri ;)

(egyebek: www.deguszta.com)

Sziszi80
Sziszi80k, 2012-03-06 19:55

Ma elkészítettem,isteni finom.Nekem 6 nem vastag lap jött ki belőle de pudinggal baracklekvárral bőven elég volt hármunknak egész napra gulyásleves mögé :)))
Köszönöm a finom receptet!!!!

Judit2004
Judit2004k, 2012-02-28 21:38

Ez a recept a legjobb!!!! Isteni lett a csúsztatott palacsinta! Köszönöm a receptet!

SEviI
SEviIsze, 2011-09-21 18:55

Ez isteni! Nekem csak 5 réteg palacsinta jött ki belőle, 20 perc alatt kész is voltam! Diós rétegnek kész diótölteléket használtam, amihez csak tejet kellett keverni, és az egyik réteg telistele volt mazsolával! Köszönöm a receptet :)

Katoca
Katocacs, 2011-10-13 17:58

8-10 réteg, (Neked 5) vagyis annyi darab palacsinta 4 tojásból? Konkrétan vastag palacsintákat kell sütni? A képen nem tűnnek vastagnak... Tanácstalan vagyok... :S

strawberryshake
strawberryshakek, 2011-03-15 15:54

Én úgy szoktam csinálni, hogy egy réteg Nutellás, egy réteg lekváros és miután egymásra pakoltam, a tetejét és az oldalakat beterítem vaniliás pudinggal! Isteni! :)

dynavagyok
dynavagyokcs, 2010-12-30 00:35

Én csak vaníliás cukorral meg fahéjjal szórom meg a rétegeket, úgy tanultam vagy 10 éve az akkori barátom nagymamájától. Anyukámék kedvence azóta is. Nyammnyammm.

Kovács Eszter
Kovács Eszterh, 2010-10-18 17:50

Ez a recept tényleg a gyerekkoromat idézi, a nagymamám sütötte mindig. Én most meggylekváros-mákos összeállítással csinálom, a család imádja..:-))
Köszi

mirza
mirzah, 2010-05-10 23:51

Én meg most pont egy túrós-csokis párosítást vettem a fejembe... (de a Tiéd sem hangzik rosszul !) :D
(Csak óvatosan a lekvárral! Ha túl bőven adagolod, akkor előszeretettel "másznak" majd szét a rétegek, amikor szeletelni akarod..! én legalábbis másodszorra így jártam... xD)
Sok sikert!
Mirza

mirza
mirzak, 2010-05-04 12:03

Kedves Beácska! Finom volt! Pár órával az elkészülte után talán még finomabb, mint frissen - és akkor már könnyebben is szelhető.
Köszönöm a receptet! (Hamarosan megismétlem...:D)
Szeretettel üdvözöl: Mirza

vezsu
vezsusze, 2010-04-21 14:49

Imádom a dédiféle recepteket...nekem eddig mind bejjott....ha lehet, kérnék még egy kettot abból a elsárgúlt konyvból.....koszonom

marancsa
marancsak, 2010-02-16 23:38

ez lekvár nélkül is nagyon finom, én csak vaniliás-cukros-daráltdióval szórom meg.

Sisi
Sisics, 2009-06-04 13:44

Ezt a receptet anyukámtól tudom o sutott nagyon gyakran csúsztatott palacsintát.
O még ha készen volt betette a sutobe egy kicsit, talán azért mert az egyik oldala nem volt atsutve.
De nagyon finom.

Bea
Beasze, 2009-02-25 17:56

szia, mivel az egyik fele jól átsül, így a másik oldalon szinte csak a hab nem sül át teljesen. Nem kell félni, az állaga kb. olyan, mint egy omlett, annak is csak az egyik felét sütjük meg. Bea

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
816