Csúsztatott palacsinta recept

Kalória?
Csúsztatott palacsinta
Csúsztatott palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept nagymamám elsárgult receptkönyvéből származik, és gyermekkorom hazai ízeit idézi.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Rakott palacsinta, francia palacsinta, dióval és sárgabarack lekvárral rakott palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük fel.
  2. A tojás sárgáját robotgép segítségével kikavarjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a csipet sót, a lisztet, majd apránként a tejet.
  3. A felvert habot óvatosan a masszába keverjük, és így egy sűrű palacsintatésztát kapunk.
  4. A tésztát palacsintaként kisütjük úgy, hogy a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük meg, és a kisült tésztát rétegesen egymás tetejére tesszük.
  5. A rétegeket felváltva lekvárral, illetve cukros/vaníliacukros dióval szórjuk meg.
  6. Az utolsó palacsintát a sült felével a többi tetejére fordítjuk, és azt cukros dióval szórjuk meg. Kb. 8-10 réteg jön ki ebből a tészta mennyiségből.

statisztika

beküldve:
nézettség: 174 106
elküldve: 48
receptkönyben: 1 453
elkészítve: 34/68
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (27)

Bijou
Bijou p, 2013-10-04 10:46

Ez nem a Horváth Ilona-
féle francia vagy csúsztatott palacsinta?

mayva
mayva cs, 2013-11-14 20:04

Szia! Ez az, jól gondolod. Igaz, nem én tettem fel a receptet, de látom hogy még nincs válasz. :)

benizizi
benizizi szo, 2013-06-22 08:05

Kb. 10 perce fejeztem be a csúsztatott palacsinta készítését... igazán rég csinaltam, de hogy olvastam a receptet, és a hozzászólásotokat, eszembe jutott, hogy az én drága dédnagyim, nem ezt a receptet hagyta rám, igy gyorsan utánnanéztem... A legtöbben azt mondjátok, hogy nem lesz 10 palacsinta...ez igy igaz, mert a 10 db-hoz, több anyag kell...meg azt is olvastam, hogy van akinek vékonyra sikerül... nos a lényeg az, hogy a palacsinta tészta, amikor a merökanállal a serpenyöbe szeded, habos legyen..!!! igy ettöl lesz igazán habos a palacsintánk és vastag...:D amikor megkennyük, ovatosan csinaljuk, mert a habos részröl van szó, és lelapitjuk, amitöl ismét nem lesz szép magas a palacsintatortánk...:((((
Szóval a megörökölt dédnagyi receptje a köv: 6 tojás, 6dkg cukor, 5dkg vaj! 4dl tej, 10dkg liszt... Akinek igy sem sikerül a 10 palacsinta torony, az valamit nagyon csúnyán elszúr a készítésnél...:((( Hajrá csajok...!!!!
U/I A mostanit, diós, barack lekvár(házi)és savanykás szederlekvárra(házi)l készítettem...az édes és savanyú ízek keveréke a legjobb, mert akkor a palacsinta ízét is lehet érezni, nem veszi el a sokfajta édesség az ízét...:D

sarkanya
sarkanya / sarkanya h, 2012-06-18 21:53

Ma megcsináltam ezt, de sajnos csak másodszorra sikerült. :( Az első adagot elszúrtam azzal, hogy a lisztet egyben az összeset beletettem, majd a tejet apránként, de nem akart összeállni. A másodiknál felváltva adagoltam kicsi liszt, majd kicsi tej, míg el nem fogyott. Ezt simára keverni, és tovább...így sikerült, és nagyon finom lett! :)) Köszi a receptet!

Chef Guevara
Chef Guevara h, 2012-04-23 08:30

Csokimázzal leöntve, kicsit a hűtőbe téve, majd tortaként kicsit megdíszítve nagy meglepetés lehet gyerekzsúrokon.
Jól szilárduló bevonat kell, persze, meg ez plusz macera. Néha megéri ;)

(egyebek: www.deguszta.com)

Sziszi80
Sziszi80 k, 2012-03-06 18:55

Ma elkészítettem,isteni finom.Nekem 6 nem vastag lap jött ki belőle de pudinggal baracklekvárral bőven elég volt hármunknak egész napra gulyásleves mögé :)))
Köszönöm a finom receptet!!!!

Judit2004
Judit2004 k, 2012-02-28 20:38

Ez a recept a legjobb!!!! Isteni lett a csúsztatott palacsinta! Köszönöm a receptet!

SEviI
SEviI sze, 2011-09-21 17:55

Ez isteni! Nekem csak 5 réteg palacsinta jött ki belőle, 20 perc alatt kész is voltam! Diós rétegnek kész diótölteléket használtam, amihez csak tejet kellett keverni, és az egyik réteg telistele volt mazsolával! Köszönöm a receptet :)

Katoca
Katoca cs, 2011-10-13 16:58

8-10 réteg, (Neked 5) vagyis annyi darab palacsinta 4 tojásból? Konkrétan vastag palacsintákat kell sütni? A képen nem tűnnek vastagnak... Tanácstalan vagyok... :S

strawberryshake
strawberryshake k, 2011-03-15 14:54

Én úgy szoktam csinálni, hogy egy réteg Nutellás, egy réteg lekváros és miután egymásra pakoltam, a tetejét és az oldalakat beterítem vaniliás pudinggal! Isteni! :)

dynavagyok
dynavagyok sze, 2010-12-29 23:35

Én csak vaníliás cukorral meg fahéjjal szórom meg a rétegeket, úgy tanultam vagy 10 éve az akkori barátom nagymamájától. Anyukámék kedvence azóta is. Nyammnyammm.

Kovács Eszter
Bloemcake / Kovács Eszter h, 2010-10-18 16:50

Ez a recept tényleg a gyerekkoromat idézi, a nagymamám sütötte mindig. Én most meggylekváros-mákos összeállítással csinálom, a család imádja..:-))
Köszi

mirza
mirza h, 2010-05-10 22:51

Én meg most pont egy túrós-csokis párosítást vettem a fejembe... (de a Tiéd sem hangzik rosszul !) :D
(Csak óvatosan a lekvárral! Ha túl bőven adagolod, akkor előszeretettel "másznak" majd szét a rétegek, amikor szeletelni akarod..! én legalábbis másodszorra így jártam... xD)
Sok sikert!
Mirza

mirza
mirza k, 2010-05-04 11:03

Kedves Beácska! Finom volt! Pár órával az elkészülte után talán még finomabb, mint frissen - és akkor már könnyebben is szelhető.
Köszönöm a receptet! (Hamarosan megismétlem...:D)
Szeretettel üdvözöl: Mirza

vezsu
vezsu / vezsu sze, 2010-04-21 13:49

Imádom a dédiféle recepteket...nekem eddig mind bejjott....ha lehet, kérnék még egy kettot abból a elsárgúlt konyvból.....koszonom

marancsa
marancsa k, 2010-02-16 22:38

ez lekvár nélkül is nagyon finom, én csak vaniliás-cukros-daráltdióval szórom meg.

Sisi
Bloemcake / Sisi cs, 2009-06-04 12:44

Ezt a receptet anyukámtól tudom o sutott nagyon gyakran csúsztatott palacsintát.
O még ha készen volt betette a sutobe egy kicsit, talán azért mert az egyik oldala nem volt atsutve.
De nagyon finom.

Bea
Bloemcake / Bea sze, 2009-02-25 16:56

szia, mivel az egyik fele jól átsül, így a másik oldalon szinte csak a hab nem sül át teljesen. Nem kell félni, az állaga kb. olyan, mint egy omlett, annak is csak az egyik felét sütjük meg. Bea

Legfrissebb cikkek

Ez nem vicc! Nyiss ki egy sörösüveget érintés nélkül!
Ez nem vicc! Nyiss ki egy sörösüveget érintés nélkül!
Vége, többé nem kell a sörnyitót keresned. Kéz vagy láb érintése nélkül is ki tudsz nyitni egy  sörösüveget, bármilyen eszköz nélkül. Most figyelj!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Ha eddig azt gondoltad, hogy a saláták unalmasak és íztelenek, nagyot tévedtél! Készülünk a tavaszra, addig pedig isteni salátakölteményekkel tuningoljuk magunkat!
23 ínycsiklandó egytálétel 30 perc alatt
23 ínycsiklandó egytálétel 30 perc alatt
Nincs ötleted, mit főzz ma? Van 30 perced? Az jó, mert nekünk meg van 23 szuper egytálétel-receptünk, amiből kedvedre szemezgethetsz!
902