r
Nosalty Logó

Csupa szilvás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csupa szilvás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4511 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 272 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2997.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710.1 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1033 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    973 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 4511 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben 1 ek cukorral futtassuk fel.
  2. A tészta további összetevőiből gyúrjunk hólyagos, egynemű kelt tésztát. De ne túl lágyat, úgy jobban formatartó majd a csavart forma.
  3. Hagyjuk kelni legalább 70-80 percig.
  4. Készítsük el a szilvás tölteléket, a szilvákat engedjük ki, csöpögtessük le alaposan, keverjük össze a cukrokkal, citrommal, lekvárral és az apróra vágott aszalt szilvával, majd a babapiskótamorzsával. Hagyjuk kicsit állni, hogy a morzsa megszívja magát a szilvák levével.
  5. A megkelt tésztát osszuk el 2egyenlőrészre, és nyújtsuk ki őket legalább két, 40 cm hosszú téglalapra. Töltsük meg egyenként a töltelékkel, csavarjuk fel.
  6. A 2 részből sodorjuk össze óvatosan, zsinórszerűen a kalácsot, majd tekerjük koszorú formában egy 28-cm-es tortaformába, hogy sütés közben is jobban tartsa a formáját.Ha még biztosabbra akarunk menni, a koszorú közepébe is tehetünk egy kisebb, hőálló kerek edényt, vízzel vagy alufóliával bevont papírhengert.
  7. Kenjük le a tetejét 1 felvert tojással, szórjuk meg hántolt mandulával.
  8. Hagyjuk még 20 percig kelni. Majd süssük aranybarnára kb. 45 perc alatt 160 fokon.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2638
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kalács szilvaimádóknak.:-) Mivel én is a táborotokba tartozom, és kedvencem a kelt tészta, most egy fonott, szilvás koszorút készítettem. Húsvétra, de bármikor máskor is kiváló, változatos kalács. Szilvával, szilvalekvárral és aszalt szilvával. Mindenből egy kicsit, de semmiből sem túl sokat. Nem tudom, lehet-e ezt a variációt még fokozni, de nem hiszem. A tejszín, tej keveréke és a gyümölcs nagyon nyerő, szaftos, és még másnap is finom puha.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?