Csülökpörkölt recept

Csülökpörkölt
Csülökpörkölt
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hentesnél szinte megszólított ez a nagyon szép sovány csülök, ami nem sokat várakozott a mélyhűtömben, elég gyorsan sort
kerítettem ennek a nagyon finom, sűrű, ragadós szaftú pörköltnek az elkészítésére.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Garnírungnak köménymaggal ízesített főtt krumpli illik hozzá.
Savanyúságként uborkasalátát vagy kovászos uborkát adhatunk mellé.
Jólesik hozzá egy pohár hideg sör.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt csülökből
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülökhúsról leszedegetjük a felesleges kövér részeket, a nem tetsző bőröket. A megmaradó bőrös részeket jól megvizsgáljuk, nehogy legyen rajta esetleg szőrmaradvány. (Ez elég időigényes művelet.)
  2. Nem túl kicsi, kb 3 cm-es kockákra feldaraboljuk a csülökhúst.
  3. Megtisztítjuk, felkockázzuk a hagymát, felszeleteljük a zöldpaprikát, a paradicsomnak lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
  4. A hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a húst és saját levében kb 20-25 percig rotyogtatjuk.
  5. Ezt követően megsózzuk, beletesszük a pirosaranyat, rászórjuk az őrölt paprikát, összkeverjük és felengedjük 2 dl vízzel.
  6. Beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot, és kb 1 óra alatt puhára főzzük a húst.
  7. Időnként megkavarjuk, és a vizet, amit elfő, apránként további 2 dl vízzel pótoljuk nehogy odaégjen, mivel igen sűrű szaftja képződik.

  • költség: 1260 Ft
  • elkészítettem: 68 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 106 968
elküldve: 11
receptkönyben: 533
elkészítve: 12/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (7)

Muci
Mucik, 2012-11-06 17:15

Én nem szoktam fokhagymát tenni bele.
Üdv.: Muci

apacy
apacyp, 2012-10-05 22:37

A lányom mindig a bőrös részt kérte a csülökpörköltből. Ez a lényege ennek a pörköltnek. Az unokaöcsém csak azt szokta volt mondani, nem baj ha szőrös legalább tudom hogy tényleg sertés:) Feltöltöm ahogy én készítem.

gregoreva
gregorevah, 2010-09-06 09:24

A recepted imádnivaló!Remélem, a hentes kiszedi nekem a csontot, mert ha én digicselem, rámegy a kezem.Köszi a receptet:Éva-Anyóca

serci
sercip, 2010-05-07 21:30

Én a bőrét szeretem a csülönek,meg a zsírját! Igaz nem is 75 kiló vagyok!

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.
Heti menü: Vicikó csodás főztje
Heti menü: Vicikó csodás főztje
A héten a NoSalty egyik legnépszerűbb szakácsának repertoárjából szemelgettünk. Vicikó receptjei ugyanis kiválóan ötvözik az igényességet, a hozzáértést és az otthonosságot.
905