Csülökpörkölt recept

1 adag
753
kcal
Csülökpörkölt
Csülökpörkölt
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hentesnél szinte megszólított ez a nagyon szép sovány csülök, ami nem sokat várakozott a mélyhűtömben, elég gyorsan sort
kerítettem ennek a nagyon finom, sűrű, ragadós szaftú pörköltnek az elkészítésére.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Garnírungnak köménymaggal ízesített főtt krumpli illik hozzá.
Savanyúságként uborkasalátát vagy kovászos uborkát adhatunk mellé.
Jólesik hozzá egy pohár hideg sör.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt csülökből
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülökhúsról leszedegetjük a felesleges kövér részeket, a nem tetsző bőröket. A megmaradó bőrös részeket jól megvizsgáljuk, nehogy legyen rajta esetleg szőrmaradvány. (Ez elég időigényes művelet.)
  2. Nem túl kicsi, kb 3 cm-es kockákra feldaraboljuk a csülökhúst.
  3. Megtisztítjuk, felkockázzuk a hagymát, felszeleteljük a zöldpaprikát, a paradicsomnak lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
  4. A hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a húst és saját levében kb 20-25 percig rotyogtatjuk.
  5. Ezt követően megsózzuk, beletesszük a pirosaranyat, rászórjuk az őrölt paprikát, összkeverjük és felengedjük 2 dl vízzel.
  6. Beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot, és kb 1 óra alatt puhára főzzük a húst.
  7. Időnként megkavarjuk, és a vizet, amit elfő, apránként további 2 dl vízzel pótoljuk nehogy odaégjen, mivel igen sűrű szaftja képződik.

  • költség: 1260 Ft
  • elkészítettem: 68 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 108 686
elküldve: 11
receptkönyben: 534
elkészítve: 13/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (7)

Muci
Mucik, 2012-11-06 17:15

Én nem szoktam fokhagymát tenni bele.
Üdv.: Muci

apacy
apacyp, 2012-10-05 22:37

A lányom mindig a bőrös részt kérte a csülökpörköltből. Ez a lényege ennek a pörköltnek. Az unokaöcsém csak azt szokta volt mondani, nem baj ha szőrös legalább tudom hogy tényleg sertés:) Feltöltöm ahogy én készítem.

gregoreva
gregorevah, 2010-09-06 09:24

A recepted imádnivaló!Remélem, a hentes kiszedi nekem a csontot, mert ha én digicselem, rámegy a kezem.Köszi a receptet:Éva-Anyóca

serci
sercip, 2010-05-07 21:30

Én a bőrét szeretem a csülönek,meg a zsírját! Igaz nem is 75 kiló vagyok!

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
753