r
Nosalty Logó

Csülök pékné módra Rhode konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rhode
Csülök pékné módra Rhode konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 622 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5272.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    755 mg
  • Foszfor
    3039 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2936.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    684 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 3729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    109 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cseréptálat legalább fél órára vízbe áztatjuk. A krumplit meghámozzuk és 1 cm-s vastag karikákra vágjuk. A csülköt tetszés szerint feldaraboljuk.
  2. A hagymát, paprikákat, fokhagymát, paradicsomot vékonyra szeleteljük. A füstölt szalonnát vékony csíkokra szeljük, és mindezt három részre osztjuk.
  3. A római tálat lecsepegtetjük, a zsírral az alját kikenjük, a felszeletelt krumpli felével kibéleljük. Hagyma-, paprika-, fokhagyma-, paradicsomkarikákkal betakarjuk, sózzuk. A zöldségek egyharmadát használjuk most el. Ezután a feldarabolt hússal betakarjuk a zöldséges krumplit. A zöldségekkel ugyanúgy járunk el, mint az alsó rétegnél, majd újra krumpli következik és a zöldség szeletek utolsó harmada.
  4. Majd ráhelyezzük a tál fedelét, és előmelegített sütőben először nagy lángon sütjük kb. 15 percig, majd lassú tűznél kb. 2,5-3 órát sütjük. 2 óra múlva pillantsunk rá, kóstoljuk meg. Nekem kb. 3 óra alatt készült el.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14103
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon régi receptem, és nem csak a recept régi, hanem a római tál is, több mint 30 éves. Mindig így készítem és mindig nagy sikere van. Csont nélküli friss csülköt veszek, és füstölt szalonnával együtt készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek