r
Nosalty Logó

Csülök kakukkfüves-erdei gombás krumplival

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Csülök kakukkfüves-erdei gombás krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1291.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 758 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3874.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2204 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 2273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt megmossuk, megtisztítjuk, és 3 nagyjából egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A gombát egy tálban kb. 1,5-2 dl forró vízbe beáztatjuk (a víz lepje el a gombát).
  3. A burgonyát megpucoljuk, karikákra vágjuk, átmossuk, a vizet leöntjük róla.
  4. Egy fedeles jénai tál aljára beleszórjuk a burgonyát, a gombát az áztatólével együtt ráöntjük, megsózzuk, megszórjuk kakukkfűvel, és alaposan összekeverjük.
  5. A csülökdarabokat bőrrel lefelé rátesszük a burgonyára, a hús felületét alaposan megkenjük mustárral, megszórjuk fokhagyma granulátummal, lefedjük a fedővel.
  6. Előmelegített sütőben kb. 1 órátórát sütjük. Kivesszük, a tetőt óvatosan levesszük, vigyázzunk, mert a gőz felcsap!
  7. Megfordítjuk a húst. Úgy igazgassuk el a burgonya között, hogy a keletkezett szaftba a hús beleérjen. Atetőt visszatesszük, és kb. még 1 órára visszatesszük a sütőbe.
  8. Ha teljesen puha ahús (villával teszteljük), fedő nélkül már csak addig pirítjuk, míg a bőr pirosas lesz.
  9. Tálalásnál a csülökdarabot ferdén keresztbe elvágva tesszük a tányérra, a burgonyával együtt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12584
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc csülkös ételünk. Ez amolyan gyorsan "összedobom", és be a sütőbe étel. Mivel elég hosszú a sütési idő, bármit csinálhatok mellette. Félidőben ránézek, hogy áll a kaja, más dolgom nincs vele. A szárított, vegyes erdei gomba a kakukkfűvel különlegesen finom, aromás ízt ad a krumplinak és a húsnak. Ezt gyakran elkövetem Pataki tálban is, most viszont hirtelen jött az ötlet, hogy ezt főzök, és mivel a tál áztatása elmaradt, maradt a jénais megoldás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek