Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülök cserépedényben sütve

Csülök cserépedényben sütve
Csülök cserépedényben sütve
190 perc / előkészület: 30 perc sütés: 160 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy karácsonyi vásáron találtam ezt a mázas cserépedényt, amely nagyon megtetszett, és azóta már sok finomságot készítettem el benne. Szeretem, mert csak bepakolok mindent, és a továbbiakban nem kell foglalkoznom vele, csak a sütési időt és módot kell figyelnem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bor, savanyúság.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt megtisztítjuk. Óvatosan bekockázzuk a bőrét, fűszerkeverékkel bedörzsöljük (lehetőleg a bőrére ne menjen), fokhagymával megspékeljük, és kb. 1-2 órát így pihentetjük.
  2. Kizsírozott cserépedénybe tesszük, és légkeveréses sütőben kb. 100 fokon 120 percig sütjük.
  3. Míg a húst sütjük, előkészítjük a burgonyát: kockára vágva sós vízben előfőzzük.
  4. A hagymát megtisztítjuk, és szintén kockára vágjuk.
  5. Amikor letelt a kb. 120 perc, a leszűrt burgonyát a csülök köré tesszük a hagymával együtt, és kb. 180 fokon készre sütjük.
  6. Amikor a csülök puha lesz, grillezővel piros ropogósra sütjük.
  7. Savanyúsággal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 387
elküldve: 7
receptkönyvben: 255
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
konyhatechnológia: római tál receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csülök cserepes módra, cserépben sült csülök, sertéscsülök cserépben, fűszeres csülök cserépedényben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Mon, 2015-03-23 10:28

Szia Rox !
Jól tudod a mázas cserépedényt nem kell beáztatni, csak az a lényeg,hogy hideg sütőbe rakd be.Így kicsit tovább tart a sütés,de megéri :) Én rácson használom a legalsóra rakom.Ezt nem használom csak a sütőbe,mert nagy,de a kicsiket nyílt lángon vaslappal alatta használom.Nagyon szeretem,érdemes vele megismerkedni :)

rox
rox Sun, 2015-03-22 22:06

Szia Ági!

a mázas cserépedényt ugye nem kell beáztatni elötte, mint a római tálat?
és a rácsra kell tenni, nem a sütő aljára állítani, mint a szabadban sütésnél?
köszönöm, hogy válaszolsz

644
sertéscsülök 1 kg
burgonya 1.5 kg
vöröshagyma 3 db
magyaros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek