Csülkös pacal 2. recept

Csülkös pacal 2.
Csülkös pacal 2.
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ági lányom kedvenc étele!

hozzávalók / 10 adag

A pacalpörkölthöz

Az abáláshoz

ajánlat

Friss kenyér és főtt burgonya illik hozzá! Jó étvágyat!

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csülökpörkölt pacallal, pacalos csülökpörkölt

elkészítés

  1. A megtisztított pacalt feltesszük főni. Sót, őrölt borsot, kockára vágott hagymát és 5 gerezd fokhagymát melléteszünk a vízbe. Ebben kb. 2 óráig abáljuk. Amikor kész, kivesszük a léből, és tetszőleges csíkokra felvágjuk / 1 x 5 cm-esre szoktam /, ha egy picit már meghűlt.
  2. A csülköt bőrrel együtt kockára vágjuk. 2 hagymát felkockázunk, és a zsíron megdinszteljük, majd a tűzről lehúzzuk, és pirospaprikát keverünk bele, felöntjük vízzel.
  3. Ebbe dobjuk a felkockázott csülköt, a felszeletelt pacalt. Sózzuk, borsozzuk, és a 2 száraz paprikát félbevágva beletesszük. Addig főzzük, amíg megpuhul  a hús és a pacal is, közben többször megkeverjük, és pótoljuk a vizet, ha szükséges.
  4. Amikor puha minden, rátesszük a paradicsomot, a paprikát és 1 karikára vágott hagymát, és azt is puhára főzzük, de ne főjön szét.

  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 042
elküldve: 8
receptkönyben: 178
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!
457