r
Nosalty Logó

Csülkös bableves 4. (kuktában)

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Tábori József
Csülkös bableves 4. (kuktában)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 580 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 4650 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 49 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2356.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1039.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    622 micro
  • β-karotin
    1619 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 580 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    334.2 g

Zsír

  • Összesen
    160.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18852.7 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    1946 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    1356 mg
  • Foszfor
    4369 mg
  • Nátrium
    10668 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

VÍZ

  • Összesen
    8316.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1483 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2085 micro
  • Kolin:
    1314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    12954 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 4650 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 49 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A csülköt megmossuk, a babot vízbe rakjuk (nem kell áztatni, inkább csak mosni).
  2. A 9 literes kuktába 7 l vizet engedünk, beletesszük a csülköt, babot, karikára vágott répát, zöldséget, zellert, 5-10 gerezd fokhagymát, az apró fűszereket fűszertojásba. Minden alapanyagot (kivéve krumplit) egyszerre teszünk bele, és az első "kuktahangtól" számított 1,5 óráig főzzük.
  3. Ennyi idő alatt annyira megfő a leves, hogy a csülköt már ki is lehet venni belőle, az már kész.
  4. A levest ismét forraljuk föl, utána mehet bele a krumpli, a csipetke és a rántás.
  5. A rántáshoz a zsírt felhevítjük, rárakjuk a lisztet, és addig pirítjuk, amíg világosbarna lesz. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a paprikát, és jól összekeverjük, felöntjük egy kis vízzel (kb. 1-1,5 dl ), rányomjuk a fokhagymát, és addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg egy kicsit besűrűsödik, és szép sima lesz.
  6. Általában 20-40 perc alatt összefőnek az ízek, és minden puha lesz, lehet tálalni!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 57877
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csülkös bableves 4. (kuktában)
Tábori József 18 recept

Mióta megvettük a kuktát, sokkal gyorsabb az elkészítése. Lerövidíti a főzési időt, és az íze is nagyon finom! Kenyérrel és egy kis csípős paprikával, csodálatos!

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek