Csörögefánk recept

Csörögefánk
Csörögefánk
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető ez a süti. Nem győz sülni, mert az ember csak eszi, eszi, eszi...
 
Bárkinek bármikor elkészíthető. Farsang tájékán különösen időszerű.


        

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez

A szóráshoz

ajánlat

Forrón és hidegen egyaránt finom.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk, herőce
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a porcukorral és a tejföllel kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a csipet sót.
  3. Az anyagokat jól összegyúrjuk.
  4. 30 percig hideg helyen pihentetjük.
  5. Lisztezett deszkán vékonyra sodorjuk.
  6. Derelyevágóval csíkokra vágjuk.
  7. Összecsomózgatjuk, és forró olajban kisütjük. Ha megpirul, az alsó fele átfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük. (1 fánk kb. 4 percig sül.)
  8. Forrón meghintjük porcukorral.

statisztika

beküldve:
nézettség: 122 548
elküldve: 9
receptkönyben: 1 081
elkészítve: 20/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

Hozzászólások (23)

rezu
rezucs, 2014-02-20 17:16

Elkészítettem! Hipp-hopp elfogyott, annyira ízlett mindenkinek! Köszönöm szépen a receptet!!

Döme-Ádám
Döme-Ádámk, 2012-02-28 15:16

Régi nagy kedvencem a csörögefánk, de még sose sütöttem eddig. Ez az az étel, amit ha egyszer elkezdünk enni, nem lehet abbahagyni! Mindig csak még egyet.....
Nagyon jó ez a recept, akár csak a farsangi fánkodé, amelyet szintén az idei farsang alkalmával próbáltam ki először, de azóta már többször is a család kívánságára. Érzem, hogy ezzel a csörögével is "megfertőztem" a többieket, mert ma hajnalban félálomban az egyébként sütit nem nagyon evő kislányom azt mondta: "Nem tudom mi ez, de nagyon jó ez a ropogós micsoda!"
Én a tésztájába tettem még egy kis rumot, valamint 4 dkg vajat.
Köszönöm ezt a receptedet is!

maria_0725
maria_0725h, 2011-06-27 14:40

Fogalmam sincs mivel kellene helyettesíteni, mert én még nem próbáltam, de te biztos szoktad más ételekben helyettesíteni a tejfölt, azzal próbáld meg!

nintendog
nintendogv, 2011-06-26 21:27

Szia! A tejföl helyett lehet mást használni, vagy mindenképp kell bele tejtermék? Nagyon tetszik, de félek megcsinálni a laktóz és tejfehérje allergiám miatt.
Válaszod előre is köszönöm!

Christy
Christyk, 2011-02-08 14:27

Az anyukám fánkja pont ilyen ízű volt köszönöm a receptet.NAGYON FINOM.

Evelyn néni
Evelyn nénics, 2011-01-20 18:07

Nagyon gyorsan elkészíthető, szépen nyúlik, és a liszt közé (megvallom) egy késhegynyi szódabikarbónát tettem, nem is vártam fél órát, gyönyörűen sült! Köszönöm a receptet! Fél óra alatt az asztalon volt!

Lamazia
Lamaziacs, 2010-11-18 04:03

Szia!Nagyon koszonom a receptet.Elkeszitettem vacsorara,malna lekvarral.Nagyon finom lett!

szilvi26
szilvi26p, 2010-07-09 15:20

Sziasztok!
Én is megsütöttem,nagyon finom lett,de az lenne a kérdésem ,hogy mennyire vékonyra nyújtjátok ki a tésztát??

maria_0725
maria_0725p, 2010-07-09 16:14

Én amilyen vékonyra csak lehet kisodrom mint a leves tésztát.Sütés közben akkor levegősödik fel legjobban ha jó vékony a tészta.Marika

Niobe
Niobesze, 2010-03-03 08:56

Kicsi koromban rengetegszer készített a mamám.Most én is megsütöttem és az egész család imádta.Köszönöm a receptet.

Kurisz
Kuriszszo, 2010-02-27 16:42

Ma én is kipróbáltam és nagyon finom lett!
Köszönöm a receptet

Kiss István
Kiss Istvánszo, 2010-02-20 11:46

Nagyon jó a recept én is igyszoktam csináni,megtöltve mama barack lekvárját szoktam betölteni nagyon finom

oláh éva
oláh évap, 2010-02-19 13:34

Ez egy nagyon finom és egyszerű recept,én még sulis koromban ettem utoljára farsangon,azota kerestem a receptjét,és köszönöm nektek.

Ancsi
Ancsik, 2009-02-03 07:23

Igen, igazából igazi házi, nagymamiféle szilvalekvárt használtam.
Érdemes kipróbálnod! Nem kell túltölteni, csak amennyit pont elvisel.
Az én nagymamám is hasonlóképpen készíti, mint a Te recepted!
Szép napot!

ancsi
ancsih, 2009-02-02 15:40

Hello, ez nagyon jó, én megtöltöttem szilvalekvárral és úgy sütöttem, nagyon fincsi.
Kakastaréjt formáltam belőle.

maria_0725
maria_0725h, 2009-02-02 19:34

Én még töltve soha nem próbáltam,sütésálló lekvárt használtál hozzá?
Ez egy nagyon régi családi recept, amit a nagymamámtól tanultam.
Ígérem kipróbálom milyen megtöltve.

maria_0725
maria_0725h, 2009-02-02 11:57

Kedves Manka!
Köszönöm a dícséretet, nálunk a Rábaközben "csöröge"és imádja mindenki.Üdv Marika

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
1437