Csokoládétorta lisztmentesen recept

Csokoládétorta lisztmentesen
Csokoládétorta lisztmentesen
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A napokban láttam egy érdekes, olasz receptet a lisztmentes csokoládétortát.
Először mosolyogtam, hogyan alakulhatott ki a recept..., pl. egy feledékeny háziasszony és szerető családja által.
Aztán egyre furdalt a kíváncsiság milyen lehet egy olyan torta tésztája, amelyben nincs liszt, hasonlíthat vajon a csokoládés rántottához?
Megsütöttem és jelentem kifejezetten finom. Érdekesen selymes, puha, krémes a tésztája, de mindezzel együtt nagyon csokis és nagyon finom. Igaz a negyede a barátoknak jutott, de mára az egész elfogyott...
A következő sütésnél kipróbálom fahéjjal, szerintem illik hozzá a menta, a vanília íze és tálalható gyümölcsmártással, esetleg tejszínnel is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fontos, hogy a tojásokat precízen verjük fel, ettől szépen megemelkedik a tészta.
Lehet bele tenni fahéjat, mentát, bátraknak akár chilit is.
Tálalható porcukorral, tejszínnel, gyümölcsmártással, de simán is finom.
A képen látható torta 18-as formában készült, de 22-es formára is elegendő a recept
 

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

lisztmentes csokitorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vajjal.
  2. Válasszuk szét a tojásokat, verjük fel a fehérjét csipet sóval kemény habbá, a sárgát pedig egészen fehéredésig a cukorral.
  3. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra és vajazzuk ki a tortaformát (csak vajazzuk, ne lisztezzük ki!).
  4. A felolvadt vajas csokoládét lassan adagolva keverjük a cukorral felvert tojássárgákhoz (lassan adagoljuk, nehogy megsüsse a meleg csoki a tojást).
  5. A felvert hab harmadát keverjük a csokis masszához (ezzel kissé fellágyítjuk), majd a maradék fehérjét óvatosan forgassuk a masszába.
  6. Öntsük a kivajazott formába, majd egy kanál segítségével őrvény alakban rajzoljunk köröket masszába, így a forma széléhez is tapad massza, szebb lesz sütés után a felülete (nem lesz gömbölyű).
  7. A 3. pontban írt hőfokon süssük 40 percig, teljes hűlés után vegyük ki a formából és tálaljuk

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 790
elküldve: 10
receptkönyvben: 533
elkészítve: 12/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 h, 2013-01-21 16:22

Kedves Receptműves!
Elkészítettem a tortát, tényleg sűrű, jó étcsokis, de nagyon finom! Narancsos étcsokoládé krém ment a tetejére, nagy sikere volt. (Amúgy akár kiadósnak is mondanám, mert egy ujjnyi szeletnél nem bírtunk többet enni belőle egyszerre.) :) Köszi a receptet! Üdv:Eszti

Icegirl009
Icegirl009 cs, 2012-09-13 19:00

A tortád neve Borozzi. Ez az olasz liszt nélküli csokoládétorta. Mivel a liszt hiányától a süti teteje berepedezik, ajánlatos csokimázzal bevonni, már csak az esztétikum miatt is. :)

643