r
Nosalty Logó

Csokoládétorta Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csokoládétorta Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Az első réteghez

A második réteghez

A harmadik réteghez

A rózsához

Összesen 419 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Az első réteghez

A második réteghez

A harmadik réteghez

A rózsához

Összesen 3349 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Az első réteghez

A második réteghez

A harmadik réteghez

A rózsához

Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 419 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    183.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.9 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1139 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2908 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 3349 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az első réteghez

A második réteghez

A harmadik réteghez

A rózsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és folpack-ba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük hőlégkeverésre. A tésztát 2 réteg folpack között kinyújtjuk kb. 24 cm-es köralakra, és az egyiket lehúzva egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába borítjuk úgy, hogy félig a forma oldalát is fedje a tészta. A folpack-ot lehúzzuk. Helyébe kerekre vágott ugyanakkora sütőpapírt teszünk (ha előtte összegyűrjük, könnyebben beilleszthető), a tetejére szárazbabot vagysütőgolyót teszünk nehezéknek, hogy a tészta megtartsa az alakját (vakon sütés), és 10 percre a sütőbe tesszük, majd a babot és sütőpapírt levéve róla még további öt percig sütjük. Ezt követően kivesszük, kihűtjük rácson.
  3. Az 50 g csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és a kihűlt tésztára csorgatjuk, elegyengetjük.
  4. Míg hűl, az aszalt barackokat vékonyan felszeleteljük. A kihűlt csokoládérétegre 2-3 ek baracklekvárt kenünk, erre ültetjük az aszalt barackszeleteket.
  5. Közben a rózsának szánt barackokat felkockázzuk, beáztatjuk likőrbe, majd ledaráljuk, és vékonyan elsimítva egy sütőpapíron sütőben szárítjuk 50 fokon, majd ha kezd megszilárdulni, kivesszük, lehűtjük, mint itt.
  6. A harmadik réteghez egy tálba öntjük a tejszínt, csokoládétés a vajat, és vízgőz felett felmelegítjük annyira, hogy a csokoládé elkezdjen felolvadni, ekkor levehetjük a gőz fölül.
  7. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és robotgéppel addig keverjük, míg kihűl, és lágy hab lesz belőle. Ezt is a torta tetejére kenjük, elsimítjuk.
  8. Végül kísérletet teszünk a rózsa elkészítésére.
  9. Körbe málnaszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3772
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládétorta Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Angéla barát- és kolléganőm születésnapja lesz holnap, de mivel nem találkozok vele ezen a becses napon, így most leptem meg ezzel a kis tortácskával. Sajnos nem vagyok a krémes édességek elkészítésének tudója, szépérzékem nuku, de amit összeteszek, az finom, mint a reklámban: "ronda, de finom". Hát ez is olyan. Én mindig sietek, nincs időm és tehetségem szépen simogatni a krémet, díszítésekkel bajlódni. Az nekem mindig olyan, ahogy esik, úgy puffan. Szerencsére Angéla így is nagyon örült a tortácskának. Boldog születésnapot, Angéla!

Hozzávalók

A tésztához

Az első réteghez

A második réteghez

A harmadik réteghez

A rózsához

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?