r
Nosalty Logó

Csokoládétorta 14. - pillecukor-fondanttal bevonva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládétorta 14. - pillecukor-fondanttal bevonva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

Összesen 1769 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

Összesen 8848 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

Összesen 378 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1769 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    341 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4036 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1665 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1467.1 g
  • Cukor
    1276 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2103 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 8848 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 378 kcal

Hozzávalók

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

Elkészítés

A vizes piskótához

  1. A piskóta elkészítéséhez a tojásokat kettévesszük.
  2. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a vizet, majd gépi habverővel kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadva az átszitált porcukrot. Ha már jó kemény a hab, hozzáadjuk a tojássárgákat is, és ezzel együtt még 5 percig keverjük a habverővel.
  3. A sütőporral elkevert, átszitált lisztet óvatosan belekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában megsütjük a piskótánkat. (Nekem gázsütőm van).
  5. A krém elkészítéséhez a hozzávalókat egy nagy keverőtálba tesszük (sorrend mindegy), majd gépi habverővel addig keverjük, míg homogén halmazállapotú krémet kapunk.
  6. A piskótánkat kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A torta külsejét is bekenjük a csokikrémmel.
  7. A tortánkat ezek után bevonjuk a pillecukorból készült fondanttal, és a már előző nap elkészített virágokkal. A díszítésnek ezek után már csak a képzelet szab határt! (Vagy még az sem?)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8074
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 27.

Ajánló

A piskóta, illetve a krém elkészítéséhez megadott mennyiség 1 tortára elegendő. Mivel az én tortám emeletes, dupláztam az adagokat. A pillecukor fondant mennyiség már eleve dupla adaghoz való, így ha csak egy tortát készítetek, nyugodtan felezzétek meg az adagot. Nagyon kiadós!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Holnapra a barátainkhoz vagyunk hivatalosak ebédre. Nem melllesleg a kedves házigazdánk a napokban ünneplte x. születésnapját. Máris adott volt a feladat, hogy egy különleges, házi készítésű tortával kedveskedjünk neki. (Remélem örülni fog neki!) Ez az első pillecukor fondant bevonatos tortám. Elkészítése igen munka- és időigényes feladat volt (de persze sok öröm is volt benne), 2 napig készültem rá (Neten kutakodtam a pillecukor fondant készítéséről, Youtube-on rengeteg videó adott segítséget a rózsák elkészítéséhez. Mondhatnám egy fél éjszaka alatt - míg a családom az igazak álmát aludta - én egy rögtönzött gyorstalpalót végeztem fondant-készítésből.) A torta megkreálása szintén két napos mutatvány volt. Rengeteg segítséget nyújtott számomra Gabriella Kreatív Konyhája (Ezúton is szeretnék hálás köszönetet mondani érte!). A pillecukor fondant elkészítése számtalan helyen megtekinthető, olvasható,de számomraz Gabriella blogjában leírtak nyújtottak igazi támpontot az elkészítéshez. A torta elkészítésénél nem is bonyolódtam bele teljesen, mert kitűnő segítséget kaphattok Ti is a fondant készítéshez itt. Story-m végéhez közeledve, még egy észrevételt engedjetek meg nekem, ami az alkotás során világosodott meg bennem: "A fáradozás sosem fáradtság, ha jó barátnak szeretettel készül a finomság..." Éljen az ünnepelt!

Hozzávalók

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek