r
Nosalty Logó

Csokoládés-mogyorós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fekete Éva
Csokoládés-mogyorós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 795 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 6363 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 395 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 795 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    451 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    1214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5564.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1415 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    711 mg
  • Foszfor
    2282 mg
  • Nátrium
    959 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.9 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2353 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2221 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 6363 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 395 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.
  2. Hozzákeverjük a tejet, a darált mogyorót, a reszelt csokoládét és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztába keverjük.
  4. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kihűlt a következő krémet kenjük a tetejére: a tejben elkeverjük a cukrot, a tojássárgáját, a darabokra tördelt csokoládét és szaporán keverve sűrűre főzzük.
  6. A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt krémet, a darált mogyorót és jól kikeverjük. Rákenjük a tésztára.
  7. Hűtőbe tesszük, és jól lehűtjük.
  8. A tortabevonót felolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és a krém tetejére kenjük. Hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26×36
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12716
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-mogyorós szelet
Fekete Éva 11 recept

Saját recept. Volt otthon maradék csokinyúl, ajándékba kapott, saját kertben termett mogyoró. Ez a süti lett belőle. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek