r
Nosalty Logó

Csokoládés-körtés torta fahéjas körtelekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Csokoládés-körtés torta fahéjas körtelekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A mázhoz

A tálaláshoz

A fahéjas körtelekvárhoz

Összesen 1581 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A mázhoz

A tálaláshoz

A fahéjas körtelekvárhoz

Összesen 9498 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A mázhoz

A tálaláshoz

A fahéjas körtelekvárhoz

Összesen 234 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 1581 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    504.5 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7548 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1745 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1172 mg
  • Foszfor
    3305 mg
  • Nátrium
    1083 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1178.5 g
  • Cukor
    653 mg
  • Élelmi rost
    114 mg

VÍZ

  • Összesen
    1880.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2402 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2332 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    861 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2290 micro
Összesen 9498 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A mázhoz

A tálaláshoz

A fahéjas körtelekvárhoz

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk. A cukrot, a lisztet, az őrölt mandulát, a sütőport és a fűszereket egy tálban összekeverjük. A durvára vágott magokat összekeverjük, majd 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle a díszítéshez, a többit a durvára vágott csokoládéval együtt a lisztes keverékhez adjuk.
  2. Egy másik tálban a tojásokat a vajjal és a mandulaaromával habosra keverjük, majd a száraz keverékre öntjük, és jól összedolgozzuk. Végül a körtét is beleforgatjuk. A tésztát a kibélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. A sütőből kivesszük, és egy éjszakán át szobahőmérsékleten pihentetjük.
  3. A tejfölt egy kis lábosba töltjük, a csokoládét beletördeljük, majd kis lángon kevergetve addig melegítjük, amíg a csokoládé el nem olvad. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és ezt is egy éjszakán át szobahőmérsékleten pihentetjük.
  4. Másnap a tortát a hűtőből kivesszük, majd a csokoládés tejfölös mázzal megkenjük, és a félretett magokkal megszórjuk. Tálaláskor fahéjas körtelekvárt kínálunk hozzá.

A mázhoz

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 10 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg. Adjunk hozzá kb. 2 kávéskanál fahéjat, 2 szem szegfűszeget.
  3. A gyümölcspépbe keverjük bele jól a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1274
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-körtés torta fahéjas körtelekvárral
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

Téli szülinaposoknak remek ajándék ez a torta, hisz a téli körte a hideg hónapokban is könnyen beszerezhető, a fahéj, szegfűszeg és a szerecsendió illatkavalkádja pedig a meghitt karácsonyi időszakot juttatja eszünkbe. Pompásan illik hozzá egy pohár forraltbor. A fahéjas körtelekvár pedig olyan mennyei csemege, hogy azt tanácsolom, jó nagy adagot készítsünk belőle.

Hozzávalók

A tortalaphoz

A mázhoz

A tálaláshoz

A fahéjas körtelekvárhoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek