r
Nosalty Logó

Csokoládés habszelet -Piroska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Csokoládés habszelet -Piroska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1007 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6041 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 411 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1007 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    346.7 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    1745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5901.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    768 mg
  • Foszfor
    2822 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.4 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    1317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1284 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2016 micro
Összesen 6041 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 411 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban a hozzávalókat összegyúrjuk. Sütőpapíron kisodorjuk, a papírral együtt a tepsibe helyezzük, ha szükséges kézzel elegyengetjük. Elősütjük (kb 12-15 perc). Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
  2. A tojásfehérjéből a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd óvatosan belekeverjük a diót, a csokoládét és a citromhéjat.
  3. Az elősütött tésztalapra öntjük, elegyengetjük, és együtt sütjük még 20 percig (mérsékelt lángon).Miután a sütőt lezártuk, még bent hagyjuk 5 percig.
  4. Bevonjuk csokimázzal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 450
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 38238
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés habszelet -Piroska konyhájából
Csiki Piroska 230 recept

Egy alkalommal nagyon siettem, nem lévén itthon tortabevonó, magam készítettem. Nem vártam meg, hogy kihűljön a sütemény, sem a máz, rátöltöttem és a töltelék mind megitta.  Akkora sikere volt a családban, hogy azóta csak így készítem. Ebben az esetben nem szükséges a töltelékbe a csokireszelék. Öntet: 4 ek porcukor 1 ek kakaó 1 dl víz 5 dkg vaj A porcukrot a kakaóval elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, felforraljuk, belekavarjuk a vajat és levesszük a lángról. Amikor a vaj elolvadt, rákanalazzuk a töltelékre. Ha kihűlt, bevonjuk csokimázzal.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek