r
Nosalty Logó

Csokoládés-áfonyás torrone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Skorpió
Csokoládés-áfonyás torrone
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 426 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 5100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 426 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    363.1 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5511.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1440 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    1196 mg
  • Foszfor
    2461 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.6 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    617 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 5100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 465 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az étcsokit vajjal megolvasztjuk gőz felett, majd levesszük a gőzről.
  2. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott csokit , ami még folyós, de nem túl meleg.
  3. Az áfonyát és a mandulát is hozzákeverjük óvatosan.
  4. Ezt a masszát lazán egyengessük egy szilikonpapírral bélelt formába (pl. kalácsforma - egyenes oldalú), majd fél órára tegyük hűtőbe.
  5. Ezután kenőkéssel/krémlapáttal formázzunk hosszú háromszög hasábot a masszából.
  6. Visszatesszük a hűtőbe ezt a masszát még fél órára.
  7. A szeletelt mandulát picit pirítsuk meg, majd a fehércsokit olvasszuk meg gőz felett, és keverjük el benne a vajat.
  8. Kicsit hűtsük a fehér csokit, hogy ne legyen annyira folyós, és vonjuk be vele a háromszög hasábunkat, és mielőtt még megszilárdulna a fehér csoki, a mandulaszeleteket az oldalára nyomkodjuk. (Célszerű a bevonást oldalanként elvégezni.)
  9. Az elkészült desszertünket fogyasztásig hűtőben tároljuk, és forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük. (A szeletek közepét is díszíthetjük mandula szeletekkel.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8686
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 08.

Ajánló

Csokikedvelőknek! Ez a desszert olyan édes, hogy egy szelet bőven elég egy embernek (aznap már nem kívánja a csokit).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-áfonyás torrone
Skorpió 49 recept

Ismét egy csokis recept... :) Ezt a receptet is a Nagy csokoládé enciklopédia című könyvben találtam, és kicsit módosítottam rajta. A torrone eredetileg a tojás felvert fehérjéjével készül (ezt helyettesítettem tejszínnel). Ebből az adagból nekünk 15 db szelet készült - ez azonban a formázástól is függ. Én recept szerint mértem a cukrot, de szerintem kevesebb is elég lehet, illetve bármilyen aszalt vagy kandírozott gyümölccsel elkészíthető.

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

További cikkek