r
Nosalty Logó

Csokoládérolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Csokoládérolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta

Krém

Teteje

Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta

Krém

Teteje

Összesen 4409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta

Krém

Teteje

Összesen 426 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    323.3 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2097.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    926 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.4 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2024 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 4409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Teteje

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd felváltva, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat és a porcukrot, majd hozzákeverjük a lekvárt is. Végül óvatosan egy keverőlapáttal a lisztet is elkeverjük benne.
  2. Egy 30×40 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen elkenjük rajta. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni. Távolítsuk el a sütőpapírt, majd a hideg piskótát vágjuk kb. 1x1 cm-s kockákra. A felkockázott piskótát alaposan keverjük össze a krémmel.
  4. Egy 27×10×5 cm őzgerinc formát béleljünk ki fóliával, az összekevert csokoládés masszát egyenletesen kanalazzuk bele, tetejét simítsuk el. Hajtsuk rá a fóliát és tegyük a hűtőbe 4-5 óra hosszára, de lehet egy egész éjszakára is.
  5. Az idő leteltével vagy másnap egy alufóliával ellátott tálcára borítjuk a tésztát, majd a hideg roládot bevonjuk a csokoládéval. Teljes dermedés után könnyen eltávolítható az alufólia. Forró vízbe mártott éles késsel szépen, gusztusosan szeletelhető, szervírozható e finom desszertünk.

Krém

  1. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, tegyük félre egy kicsit hűlni. Addig a vajat/margarint habosítsuk fel a porcukorral. Ha a csokoládé egy kicsit kihűlt, adjuk a porcukros vajhoz, öntsük hozzá a tejszínt és a rumot, majd alaposan habosítsuk őket is.

Teteje

  1. Vízgőz felett az olaj hozzáadásával olvasszuk fel a csokoládét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40 / 27×10×5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3216
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nosztalgia... Eszembe jutott, hogy gyerekként nagyon szerettük Nagyikám lekváros piskótáját, főleg ilyen csokoládé krémmel töltve. Most roládnak készítettem őzgerinc formában.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Teteje

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!